Recensies·Recensies van Moon

Bloedband – Linda Jansma “De cirkel is rond, een trilogie die je niet missen mag” #thekobolife

Bloedband – Linda Jansma

“Het heeft even geduurd maar de Cirkel is rond, het was het wachten meer dan waard” 

download (3)

Krijgt Jules Declerck eindelijk de antwoorden waar ze al zo lang naar opzoek is?

De vijftienjarige Amber komt niet thuis na een avond stappen met haar vriendinnen, dan blijkt er zelfs helemaal geen stap afspraak te zijn geweest. Wat is er gebeurt op de negende september met de jonge tiener. Wanneer haar lichaam wordt gevonden zet Jules alles op alles om de dader te achterhalen. Weer lijkt er een verband te zijn met de man die Jules maar niet loslaat, Elijah Schillinger de sekteleider, wat heeft hij te maken met de dood van Amber? En waarom lijken de paden van hem en Jules elkaar steeds weer te kruisen?

“….van voor het drama dat zich in december 1995 had afgespeeld, de avond waarop haar broer haar vader vermoordde en waarvan Jules zich niets meer kon herinneren.”

We hebben lang moeten wachten op het vervolg van de trilogie ”Cirkel van het kwaad”, maar dit blijkt helemaal niet erg, het was het wachten meer dan waard. Linda Jansma heeft inmiddels twaalf thrillers op haar naam staan en met deze trilogie laat ze wederom zien dat zij onder de noemer bestsellerauteur haar steentje bijdraagt in de lijst van favoriete Nederlandse thriller auteurs, ze heeft dan ook niet voor niets al vele prijzen gewonnen.

Trekkende schrijfstijl

Dat we iets langer hebben moeten wachten wordt op een gedegen manier opgelost door de in Friesland woonachtige schrijfster. Een korte terugblik naar de eerdere delen doen bij mij al snel een lichtje branden. Met name door dit gegeven, als ook de duidelijke schrijfstijl van Jansma, en de korte terugkoppelingen met de eerdere boeken maken dat ik snel weer helemaal verweven ben met officier van justitie Jules Declerck. Gelijk nam mijn nieuwsgierigheid het over want in dit deel komen de eindjes samen, is de cirkel rond en sluit ik zeer tevreden het boek. Wat een reis hebben Jules en haar team achter de rug, en Jansma heeft dit zo beschreven dat de lezer van elk moment mee mag genieten, je voelt de onmacht en de vraagtekens. Het zal je dan ook geen moeite kosten om je te vereenzelvigen met de, je voelt met haar mee en zij wekt je empathie op. Wat dat betreft weet Jansma zich goed te verwoorden want de officier van justitie gevoelens spatten van de bladzijdes af. Ook de dagboekfragmenten geven het boek een enorme trekkingskracht, hierdoor blijf je lezen je wilt net als Jules de antwoorden weten.

Wegleggen is geen optie

Linda Jansma mag wat mij betreft dit bijltje vaker op pakken want ze heeft mij danig in de tang gehad met alle drie de delen. Dit laatste deel heeft het meeste met mij gedaan, eindelijk kreeg ik duidelijkheid, heerlijk wanneer een personage je zo bezighoudt. De overtuigende schrijfstijl van Linda en haar intrigerende verhaallijn lieten mij vanaf het begin tot het einde niet los.

Wil jij genieten van een goed in elkaar stekende spannende thriller dan wil je De cirkel van het kwaad zeker niet missen. Ik raad je aan om alle drie de delen heerlijk achter elkaar te lezen, gegarandeerd dat je zal genieten van het eerste tot het laatste deel.

Moon Kager

***** sterren

Met dank aan De Crime Compagnie voor dit heerlijke recensie exemplaar

(ook te lezen en/of luisteren via Kobo-plus, #thekobolife)