Recensies·Recensies van Moon·Roman

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay – Nicola May “Ik zal Cockleberry Bay missen….”

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay – Nicola May

“Cockleberry Bay, ik houd ervan. De humoristische schrijfstijl van May en de personen uit de Bay hebben een plekje in mijn hart veroverd,”

  • Auteur; Nicola May
  • Uitgever; Z&K
  • Taal; Nederlands
  • Bindwijze; Paperback
  • ISBN; 9789020537659
  • Verschijningsdatum; juli 2020
  • Druk; 1
  • Aantal pagina’s
  • 304 pagina’s
  • Categorieën Feelgood & Populaire Fictie

“Als je in het leven niet zeker weet wat je moet doen, kun je het beste niks doen en niks zeggen. Dan komt het antwoord vanzelf.”

We zijn weer terug in Cockleberry Bay en Rosa merkt dat het hebben van een winkeltje en het runnen van een café best wel druk is, ze verzint een plan om haar geërfde winkeltje aan de juiste persoon te schenken. In haar zoektocht naar de juiste persoon komen er ook andere mensen op haar pad…… Zijn ze allemaal te vertrouwen?

Nadat ik het tweede deel dichtsloeg, was mijn honger nog niet gestild, Nicola May heeft mij helemaal in de ban gebracht van de serie over het pittoreske Cockleberry Bay. De Britse auteur heeft de harten van de Engelsen in 2018 al gestolen, en nu verovert ze Nederland er moeiteloos bij. Wat een heerlijke Feel-good serie is dit, de Engelse sfeer weet May goed tentoon te spreiden met haar beeldende schrijfstijl, de humoristische trekken maken deze serie tot een feel-good Mustread. Er hangt een ongedwongen, humorvolle sfeer in de hele serie maar zeker ook een serieuze ondertoon waardoor de karakters je in je hart raken.

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay, is niet meteen de titel die ik bij dit deel van de serie vind passen, in dit deel wordt de trilogie afgesloten en de link naar een nieuwe kans is niet meteen iets waarvan ik na het lezen denk, ja dat past bij de inhoud van het verhaal.

Er gebeurt veel in dit derde deel

 May verweeft in dit derde deel meer dan in de vorige twee delen, Er gebeurt veel met Rosa en Josh wellicht had dit een tandje minder gemogen, waardoor May misschien nog genoeg inspiratie had voor een vierde deel. Of ligt dit aan mij en reageer ik zo omdat ik deze sfeer nog niet missen wil? Nicola May sluit de cirkel aan het einde van dit derde deel. Jammer, want wat mij betreft had ik zeker nog wel meerdere delen over het Cockleberry en zijn intrigerende inwoners willen lezen. Maar misschien komt dat nog… want er zijn best nog kleine draadeinde waarop door geborduurd kan worden

Feel-good Mustread, staat boven aan mijn lijstje

Cockleberry Bay zal ik vele mensen aanraden, genietend van de sfeer, de herkenbare levenslessen en de humor van Nicola May had ik voor geen goud willen missen. Sloot ik mijn recensie van deel twee af met de vraag wanneer de verfilming komt, na dit derde deel hoop ik echt op een Cockleberry Bay op het witte doek. Het bevat alle ingrediënten voor een sterke Engelse feel-good movie ala Bridget Jones Diary`s en Four weddings and a funeral. De Engelse humor en de mooie sfeerbeschrijving zal het goed oen op het witte doek.

Deze karakters ga ik echt missen, kan Nicola May niet meer schrijven over Cockleberry Bay?

Lieve leesgroet Moon Kager