Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Prachtig gebroken – Ad van Lisdonk “Dit verhaal vraagt om een verfilming.”

Prachtig gebroken – Ad van Lisdonk 

“Een ideale mix van historie, religie, spanning en intrigerende karakters alles komt tot ontploffing in Prachtig Gebroken. De Nederlandse Dan Brown is opgestaan”

 Nog niet eerder heb ik een boek van de, volgens de kenners filmische schrijvende Ad van Lisdonk, gelezen. Ik ben nieuwsgierig, de Amazone serie, wordt lovend ontvangen, thrillers waar een grote vraag naar is. En nu dan Prachtig gebroken, een titel waar het alle kanten mee op kan gaan.

EYZzWljWsAYc18F

“Beautifully broken all allong”

Wanneer je lekker op vakantie bent, even tijd nodig hebt om tot jezelf te komen, nadat je relatie uit is gegaan. Dan zit je niet te wachten op iemand die doodleuk zwaargewond tegen je aan valt en je belast met wellicht de zwaarste opdracht die er bestaat. Het bewaken van een Sjofar, ‘bewaak hem met je leven’ werd door de tempelier tegen Kennedy gezegd. Ze had geen idee welke last er op haar schouders rust, maar wanneer ze wordt achtervolgt en ze haar leven niet meer zeker is bedenkt Kennedy zich geen moment en zet alles op alles om de Sjofar uit handen van de foute mensen te houden……

Alle ingrediënten voor een uitmuntende thriller

Ad van Lisdonk doet mij denken aan Dan Brown, de actie en de karakters spatten van de bladzijdes af, de vrouwelijke hoofdpersonage is een soort Tomb Raider, welke door Angelina Jolie perfect vertolkt zou kunnen worden bij een eventuele verfilming, want dat een verfilming er in zit, staat wat mij betreft buiten kijf, wat een filmisch karakter heeft dit verhaal. Het verhaal doet me enorm denken aan The Da Vinci Code, met zijn historische en religieuze ondertoon, de actie maakt het complete plaatje af. Wegleggen blijkt al snel geen optie meer en door de beeldende beschrijving van de omgeving en de opeenstapeling van actie en reactie is het boek wat mij betreft te snel uit. Dit duo vraagt niet alleen om verfilming zeker ook op een vervolg, er liggen nog wat open draadjes waarop voortgeborduurd zou kunnen worden. Mike en Kennedy is een duo zoals Angelina en Brad, Tom en Nicole, het ademt een Amerikaanse sfeer, de romantiek op de achtergrond geeft het verhaal net dat extra tintje melancholiek.

Mustread

Met een zucht sluit ik het boek hier wil ik meer van weten. Mijn honger is nog niet gesust, Chapeau voor van Lisdonk. Wanneer je zo`n thriller kunt neerzetten en je wat mij betreft mag meten met de grote Amerikaanse auteurs dan verdien je het om gelezen te worden. Dik verdiende 5 sterren voor deze Mustread, ik hoop op een vervolg en de Amazone serie staat vanaf nu hoog op mijn NTL- lijstje

Lieve Leesgroet Moon Kager

“Zijn de filmrechten al verkocht? Dit verhaal verdient het grote doek. Meeslepend, vol actie, intrigerende karakters en een doortastende verhaallijn, alle ingrediënten voor het witte doek ”