Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Regels van het spel – Jilliane Hoffman”Bezit voor mij allemaal ingrediënten voor een heerlijke thriller, en dat was het dan ook!”

Jilliane Hoffman-Regels van het spel.

“Jilliane Hoffman schuwt geen heftige scenes en C.J. Townsend houdt zich niet altijd aan de regels van het spel!.”    

  • Auteur: Jilliane Hoffman
  • Uitgever: De Fontein
  • Nederlands 
  • 1e druk: mei 2020
  • 9789026150494
  • Paperback 
  • 416 pagina’s

Recensie

Procureur C.J. Townsend stuit op een internetforum waar ’z.g. snuffmovies worden gemaakt, verspreid maar ook live worden bekeken. Mannen betalen geld om toe te kunnen kijken bij het martelen, verkrachten en doden van vrouwen. Dit kan C.J. niet over haar kant laten gaan, maar hoe gaat ze dit aanpakken…

Wanneer er in Miami een zwaar toegetakeld lichaam wordt gevonden van een vrouw die vermist was, ontdekt C.J. Townsend op internet een geheim forum. waar rijke mannen grof geld betalen om live een ‘spel’ te kunnen aanschouwen waarin vrouwen worden verkracht en mishandeld. Een gruwelijk ‘spel’ waar het vrouwelijke slachtoffer het niet zal overleven. Een spel ook waarmee de mannen niet meer kunnen stoppen!

C.J. Townsend zet alles op alles om dit lugubere clubje met mannen op te rollen en een einde te maken aan deze verwerpelijke uitspattingen. Ze raakt al dieper verstrikt in het onderzoek naar deze schimmige zaken. Wanneer er weer een meisje vermist wordt en ze vermoedt dat dit meisje het volgende slachtoffer is, zet ze zelfs haar eigen werk en leven op het spel. C.J. kleurt als het moet buiten de lijntjes, zolang deze misdadigers maar niet wegkomen met hun gruwelijke misdaden.

Deel vier

C.J. Townsend deel vier! Ja de eerste drie delen heb ik helaas gemist! Terwijl ik toch meerdere boeken van Jilliane Hoffman heb gelezen en ik ze ook zeker goed vond, is dit dus aan mijn aandacht ontsnapt, helaas. Geen idee hoe dit kwam. En ja dat was een gemiste kans! Ondanks dat je dit deel echt wel kan lezen zonder de voorgaande delen, kwam ik er toch niet echt in, en dat lag zeker aan mezelf! Ten eerste had ik het in de periode dat ik dit boek las heel erg druk met andere dingen en ik miste toch een beetje de voorgeschiedenis! Maar ja, allemaal niet de schuld van Jilliane Hoffman. Het boek zat gedegen in elkaar, het was spannend,  en de schrijfster schuwt het niet om scenes stevig neer te zetten, niet iets voor softies zal ik maar zeggen. Voor mij allemaal ingrediënten voor een heerlijke thriller, en dat was het dan ook!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel