#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensies van Caro·Thriller

De Lockdown – Noortje Brink “een heerlijke thriller met een vleugje romantiek”

De Lockdown – Noortje Brink

“De Lockdown is een heerlijke feelgood thriller die je enkele heerlijke leesuurtjes zal bezorgen.

  • De Lockdown – eboek
  • Auteur: Noortje Brink
  • Taal: Nederlands
  • kobo-plus

Tijdens het wachten in de auto was ik aan het scrollen in de koboplus app en kwam dit boek tegen van Noortje Brink De Lockdown. Downloaden en meteen beginnen met lezen. Een boek wat ik in één dag uit heb gelezen. Heerlijk leesvoer voor tussendoor geen ingewikkelde verhaallijn, maar gewoon spanning en een vleugje romantiek nemen je mee tijdens De Lockdown van 2020 in Frankrijk.

Wanneer liefde gevaarlijke vormen aanneemt.

Patricia is op de vlucht, maar voor wat of wie en beland bij haar tante Tété in haar in een heel klein Frans dorpje. Deze tante is vroeger vertrokken met de liefde van haar leven naar Frankrijk en dat was tevens de breuk tussen de moeder van Patricia en tante Tété. Patricia is gevlucht zonder berichtje te hebben achter gelaten voor haar zusje die hoog zwanger is. Wanneer ze tot rust komt bij haar tante wordt er op de tv aangekondigd dat er een totale corona lockdown voor Frankrijk wordt ingesteld. Voor de mensen in het dorpje een verschrikking, maar voor Patricia geweldig, zou ze nu eindelijk niet bang meer hoeven zijn?

La maison des Tulipes Jaunes

Patricia is directiesecretaresse op het administratie kantoor Parker & Nooteboom. Haar baas Phil Parker is een arrogante kwal die alleen maar kan commanderen en wanneer er klanten zijn kleinerend tegen Patricia praat. Voor één klant, Mark De Waal, kruipt Phil en wanneer deze klant er is doet hij nog vervelender tegen Patricia. Deze Mark laat het hart van Patricia sneller kloppen, ze wordt alleen gewaarschuwd door haar collega Carrie, dat ze uit moet kijken voor deze man. Patricia luistert niet, want Carrie is waarschijnlijk alleen maar jaloers. Maar liefde maakt blind en Mark geeft haar alles wat haar hartje begeerd. Toch is er iets aan Mark dat Patricia niet lekker zit en wanneer ze daar achter komt is het bijna te laat.

Noortje Brink heeft met De Lockdown een heerlijke thriller neergezet, de soepele schrijfstijl van deze auteur laat je door lezen. Het verhaal begint met de vlucht van Patricia en met de terugblikken tussendoor neemt Noortje je mee naar het begin van de liefde van Patricia voor Mark en wat er allemaal gebeurd is voordat Patricia bij haar tante Tété in Frankrijk beland. Bij haar tante komt ze tot rust en komt ze er ook achter wat er vroeger is voorgevallen tussen haar moeder en haar tante Tété. Een heerlijke feelgood thriller met een actueel thema. De personages hadden nog iets verder uitgewerkt kunnen worden vind ik en het verhaal iets verder uitgediept, maar het was een heerlijke tussendoor thriller.

Een feelgood thriller die je enkele heerlijke leesuurtjes zal bezorgen

Lieve leesgroet Caroline