Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Lockdown – Peter May “Ik kon me niet loskoppelen van onze eigen situatie.”

Lockdown -Peter May

Er is een dodelijk virus uitgebroken, en het epicentrum van deze wereldwijde pandemie Londen is in Lockdown!    

  • Auteur: Peter May
  • Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  • Nederlands 
  • 1e druk: juli 2020
  • 9789401613101
  • Paperback 
  • 336 pagina’s

Recensie

Een wereldwijde pandemie is uitgebroken en het epicentrum Londen is in een volledige Lockdown. Velen zijn intussen al slachtoffer geworden van dit dodelijke virus en het einde is nog niet in zicht. Ziekenhuizen zitten overvol met patiënten waarvan niet zeker is of ze het zullen halen. Specialisten en verpleegkundigen kunnen het nauwelijks aan.

Lockdown – Peter May

In deze situatie moet Jack MacNeil, nog één dag in dienst als rechercheur van politie, op zoek naar de moordenaar van een kind. Een kind waarvan de botten zijn gevonden op een bouwplaats voor een noodziekenhuis. De moordenaar is er alles aan gelegen om uit beeld te blijven en maakt het Jack alles behalve eenvoudig. In een race tegen de klok is Jack niet van plan op te geven. 

We leven in 2020 en zitten midden in de COVID19 perikelen. Vele dodelijke slachtoffers maakt dit virus wereldwijd! We hebben voor onszelf een 1,5 m economie proberen te realiseren. Velen houden zich aan deze regels, maar er zijn meer dan genoeg mensen die denken nog steeds dat het wel mee valt. Nu zou je denken, je zit middenin een soortgelijke situatie als in Lockdown wordt beschreven, daar heb je toch geen zin in? Toch was ik nieuwsgierig hoe ik dit boek zou ervaren!

Het boek heeft inderdaad vele paralellen met de tijd waarin we leven. Toch vond ik niet dat dit de overhand had. Of misschien moet ik zeggen, zelfs als je het leest en intussen beter weet, heb je toch het idee dat dit helemaal niet kan! Ik snap daarom best dat dit boek voordat we zelf in een soortgelijke pandemie verstrikt raakten niet werd uitgegeven. Dat uitgevers er domweg geen heil in zagen. Nu meer dan ooit actueel, is de tijd rijp voor dit boek: Lockdown!

Niemand hoeft bang te zijn dat dit boek alleen over de pandemie gaat, nee er is zeker een moord op te lossen en daarom gewoon een thriller. Alleen eentje die zich afspeelt in een soortgelijk decor waarin we nu, helaas, zelf zijn beland. Ik heb dit boek daarom ook met gemixte gevoelens gelezen denk ik. Ik kon me niet loskoppelen van onze eigen situatie.

 Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel