Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Noodlot – Marlen Visser “Deze hoofdpersonage smaakt naar meer…”

Noodlot – Marlen Visser

“Het was het wachten waard, Noodlot bevat een heerlijke leesflow en sterke karakters”

  • Auteur: Marlen Visser
  • Uitgever: Prometheus
  • Nederlands Paperback
  • 9789044636987
  •  Druk: 1 juni 2020
  • 296 pagina’s

Wat zou jij doen als je de postcode loterij wint????

We hebben even mogen wachten op een nieuwe thriller van Marlen Visser, zij schrijft inmiddels voor een andere uitgeverij. Noodlot ziet het levenslicht bij Uitgeverij Prometheus, een thriller met zoals we gewend zijn van Marlen een originele insteek. Na The Voice, als uitgangspunt te hebben gehad, is nu de postcodeloterij aan de beurt, iets wat mij meteen enthousiast maakt. Niet alleen omdat je met het onderwerp allerlei kanten op kan gaan ook omdat er eindelijk weer een nieuwe Marlen in mijn handen ligt om te lezen.

“Het gaat over de effecten van de prijs op een kleine gemeenschap. En wat het betekend als de één winnaar is en de ander verliezer.”

De Postcodeloterij hoofdprijs valt in het plaatsje, Vierschoten, het hele dorp valt in de prijzen, tenminste iedereen die een lot heeft! De gemoederen worden flink geteisterd, degene die geen lot hadden….. hebben niets, de mensen met een lot hebben….. het van het één op andere moment prima voor elkaar… Of maakt het winnen van zo`n grote prijs niet alles goed. Evy is journalist, en gaat op onderzoek, zij wil het wel en wee van de inwoners van Vierschoten in een mooi stuk verwerken. Maakt geld echt gelukkig, of is daar meer voor nodig?

“Die prijs viel drie maanden geleden. Iedereen was in een jubelstemming, maar dit drop is sindsdien nog idioter geworden dan het al was.”

Je nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld.

Met het Zeeuwse dorpje Vrouwenpolder in haar achterhoofd schreef Marlen Visser Noodlot, je hele leven verandert wanneer je de postcodeloterij Hoofdprijs zou winnen, maar wanneer iedereen in jouw dorp lid is en jij niet… dan kan dat pittige wrijvingen geven in een dorpje als Vierschoten. Die sfeer heeft Visser goed neergezet, je kunt je als lezer helemaal inleven in de personages. De jonge Evy gaat voor haar werk als journalist een artikel maken voor de krant, over de voor en nadelen van het winnen van een grote prijs. Voor de een is het feest, voor de ander een trauma, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is in het slaperige dorpje Vierschoten en Evy wordt meer en meer getriggerd om achter het hele verhaal te komen maar niet alleen Evy heeft dit gevoel, Marlen weet iets in mij te triggeren waardoor ik meer wil weten….  De gemoedelijke sfeer, het dorpse en toch ook het geheimzinnige, hier heeft Visser een neus voor want ze weet deze sfeer zeer overtuigend neer te zetten. Dit gegeven geeft het boek de trekkende kracht. Je wilt weten hoe het in elkaar steekt en de eigengereide Evy maakt je alleen maar nieuwsgieriger

Je blijft lezen

Marlen Visser heeft met Noodlot weer haar eigen draai gegeven aan een bestaand onderwerp, leuk, dit maakt haar boeken eigen en benadrukt haar stijl. De vlotte pen van Visser, zorgt voor een hele fijne leesflow, het boek is prettig om te lezen, bevat alle ingrediënten voor een heerlijke thriller, waarbij je steeds meer nieuwsgieriger wordt hoe het nu in elkaar steekt. Een sterke opbouw maakt dat je door wilt lezen, de karakters helpen hier zeker aan mee. Hierdoor wil je het boek eigenlijk niet weg leggen. Het was het wachten waard, persoonlijk hoop ik dat er snel weer een thriller van Marlen verschijnt, eventueel met de hoofdkarakter Evy met haar zou ik nog wel meer avonturen willen mee maken. Haar werk als journalist en haar eigengereide karakter zijn ingrediënten waarmee je op het thrillervlak vele kanten op kan.

Noodlot bezorgt je heerlijke leesuren, waan je even helemaal in het dorpse leven, herken de karakters alsof het je buren zijn en ondertussen gaan er in jouw brein waarschijnlijk allerlei scenario’s rond, maar Marlen heeft de touwtjes in handen en tot het einde toe zal ze je weten te boeien en te verrassen……

4 sterren voor deze heerlijke thriller, wat zou jij doen als je de postcode loterij wint????

Lieve Leesgroet Moon Kager