#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Recensie van Elsa·Recensies·Roman

Tot onze wegen scheiden – Emma Anna #Blogtour “Gewoon een lekker knus verhaal met een serieus kantje.”

Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

“ Inhoudelijk is het een mooi verhaal met duidelijk de ontwikkeling van Ada als hoofdonderwerp.”      

Auteur(s) : Emma Anna

Uitgeverij : Dutch Venture Publishing  

ISBN : 9789492585578

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback  

Aantal pagina’s : 322

Verschijningsdatum : september 2020

Achterflap

Wat als je gevangen zit in je eigen leven?

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.

Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.

Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Mijn leeservaring

Regelmatig organiseert Dutch Venture Publishing blogtours rondom de titels die zij uitgeven, om op die manier meer aandacht voor het desbetreffende boek te creëren. Zo is er dus nu ook een blogtour gaande voor het nieuwste boek ‘Tot onze wegen scheiden’ van Emma Anna en neem ik daar als boekrecensent aan deel voor onze boekenblog ‘Mustreads or Not’.

Voor mij is dit het derde boek dat ik van deze schrijfster las, maar zij heeft volgens mij meer boeken geschreven. Ik koos er echter voor om dit nieuwe boek te willen lezen omdat ik benieuwd was naar het inhoudelijke verhaal dat een andere weg lijkt in te slaan dan de vorige twee boeken die ik met plezier gelezen heb. De achterflaptekst benoemd een jonge vrouw die opgegroeid is in een strenggelovige gemeenschap en vlak voor een grote veranderende stap in haar leven staat. Juist deze beide aspecten trokken mijn aandacht.

“Ik weet dat ik het niet mag denken en niet mag zeggen, maar…shit.”

De eerste zinnen geven gelijk de fijne, toegankelijke en prettig te lezen schrijfstijl aan van Emma Anna. Ik herinner me dan ook gelijk weer dat ik de vorige boeken vlot uitgelezen had en ook met dit verhaal bleek dat zo te zijn. De schrijfstijl past bij de leeftijdscategorie van het hoofdpersonage Ada. Het komt natuur getrouw over en leest daardoor gemakkelijk.

“En opnieuw heb ik het gevoel dat ik hier nog lang niet klaar ben.”

De hoofdstukindeling onderbreekt het verhaal op de juiste momenten. Het geeft de lezer de ruimte om het verhaal weg te leggen of door te lezen om zonder problemen het volgende hoofdstuk op te pakken en verder te gaan.

“Als ze weg is probeer ik mijn dag zo normaal mogelijk te vervolgen.”  

Inhoudelijk is het een mooi verhaal met duidelijk de ontwikkeling van Ada als hoofdonderwerp. Het milieu waarin zij opgroeit is wellicht cliché maar toch ook weer interessant en boeiend om vanuit een ander & directer perspectief, namelijk die van Ada, te lezen. Met cliché bedoel ik overigens niets slechts maar wel dat wat vaak naar voren komt in het nieuws, andere verhalen en wat ik weet vanuit mijn eigen ervaringen. Ook vind ik het een vrij klassiek verhaal waardoor het voor mij voorspelbaar is hoe het geheel verloopt. Dit neemt niet weg dat het een goed boek is om te lezen, om van te genieten en met plezier te lezen. Wat ik ook zeker heb gedaan.

“Het is een heerlijke dag en de lente hangt in de lucht, ook al laat die nog een paar weken op zich wachten.”

Ik vond het leuk om te lezen dat de schrijfster een andere weg insloeg door religie in het verhaal te betrekken. Dat maakt het boek anders dan de vorige twee die ik gelezen heb. Toch blijft het in de kern om liefde, vriendschap, familie en zelfontplooiing draaien. Gewoon een lekker knus verhaal met een serieus kantje.          

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com