Recensies·Recensies van Moon

In de bosjes – Merel Westerik en Martin Melchers “De natuur in Amsterdam wordt zichtbaar door de oplettende blik van Westerik en Melchers ”

In de bosjes – Merel Westerik en Martin Melchers

Genieten van de pure schrijfstijl van een uniek duo, heerlijke verhalen om vol verbazing te lezen!

Liefde voor de natuur verbroedert, zo moet het zijn geweest tussen Merel en Martin. Stads-ecoloog Martin is 74 jaar en Merel bekend van tv en natuurlijk WIDM, schelen 35 jaar en samen struinen ze door de natuur in onze hoofdstad Amsterdam. De verhalen in deze bundel zijn gebaseerd op de dieren die zij op hun tochten tegen komen, het is verbazingwekkend wat er allemaal leeft in de stad op palen. Je komt van alles tegen, in onze hoofdstad, dat blijkt wel wanneer je het boek In de Bosjes oppakt. Merel Martin hebben al eerder een bioscoopfilm gemaakt en een documentaire. De opnames voor Amsterdam Wilfdlife by night zijn nog bezig.

Korte verhalen, heerlijk leesbaar

Wat een heerlijke anekdotes, je leest verhalen ervaringen van nu en van vroeger van beide natuurliefhebbers, dat ze genoeg meemaken verbaast mij enigszins in rook van de stad. Maar het is in één woord genieten deze verhalen over het wel en wee over de natuur rondom Amsterdam. De verhalen lezen enorm vlot, zijn superfijn geschreven, waardoor nog eentje dan al snel je motto wordt, en plots ben je vier verhalen verder. De trekkende kracht achter deze bundel is de liefde voor de natuur, maar ook het pure, het eigen. De Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg taal, het is gewoon lezen met een glimlach om je lippen. Genieten met een grote G en N, de N van de natuur en twee karakters die elkaar versterken en aanvullen.

Verbaasd over de verhalen vanuit de natuur in onze hoofdstad

Mijn verbazing blijft groeien naarmate het boek vordert, er is zoveel te zien en te beleven in de Amsterdamse natuur, en al snel blijkt dat de natuur niet alleen groots en weids hoeft te zijn. Dit is een heerlijke bundel, waar je echt van geniet de liefde voor de natuur spat ervan af. Ik ben enorm nieuwsgierig geraakt naar de film, en dit heerlijke duo zou op tv ook niet misstaan.

Lieve leesgroet Moon Kager