kinderboek·Recensies·Recensies van Caro

Tin doet zijn zin -Bianca Antonissen &Lisa Brandenburg

Tin doet zijn zinBianca Antonissen &Lisa Brandenburg

Een prachtig prentenboek kreeg ik toegestuurd van uitgeverij Clavis. Een cover die meteen al uitnodigt tot lezen. Mooie kleuren en duidelijke tekeningen in Tin doet zijn zin. Het verhaal gaat over het eigenwijze kuiken Tin, die vlieg les krijgt omdat hij een vogel is, maar door heel veel dingen wordt afgeleid en dus zijn eigen zin doet, moeten alle vogels wel leren vliegen eigenlijk?

Over de auteur:

Bianca Antonissen, van JufBianca.nl, helpt kleuterleerkrachten het beste uit kinderen te halen door hen te laten zien hoe ze spel kunnen stimuleren met uitdagende hoeken. Als oud-leerkracht weet Bianca Antonissen goed wat kinderen nodig hebben. Met haar trainingen, boeken en prentenboeken kan ze nog steeds een bijdrage leveren aan het onderwijs en de ontwikkeling van jonge kinderen.

Mijn leeservaring:

Dit prachtig geïllustreerde prentenboek heb ik voorgelezen aan de groepen 1 en 2 om te kijken wat zij ervan vonden. De platen heb ik getoond op het digibord zodat de kinderen er goed zicht op hadden. De kinderen luisterden vol aandacht.

Er wordt een ei uitgebroed maar door wie? Het ei blijft niet in een nest liggen maar rolt naar beneden tegen een steen aan. Krak. Er komt een kuiken uit en er komen van alle kanten vogels aanvliegen die hem vagen waar zijn moeder is en wat hij voor vogel is. Maar Tin weet het niet en de vogels gaan Tin advies geven. Hij is een vogel daar zijn ze het over eens en een vogel moet vliegen. De vogels doen Tin voor hoe hij moet vliegen, maar Tin doet zijn eigen zin.

Zijn alle vogels wel geboren om te vliegen? Een prentenboek dat kinderen laat zien dat iedereen verschillend is en zijn eigen talenten heeft.

De andere vogels fluisteren met elkaar. “Hij wil het gewoon niet,” zegt de een. “Hij probeert het niet eens,” zegt de ander. “Mijn jonkies luisteren veel beter,” mompelt moeder merel.

Maar Tin doet zijn eigen zin.

Een geweldig mooi prentenboek dat zeker aan te raden is op school om te spreken met elkaar en over elkaars talenten. Dat iedereen anders is en dat iedereen ergens anders goed in kan zijn. Alle vogels zien er anders uit net als alle kinderen in de klas. Ik heb genoten van het voorlezen en het praten daarna over de talenten van de kinderen. Een prentenboek wat je kunt blijven bekijken door de mooie tekeningen, die steeds 2 pagina’s in beslag nemen en waarin je steeds iets anders ziet.

Lieve leesgroet Caroline