Gast recensies·kinderboek·Recensies

De Bieb-bende 9 – Helden van de nacht

De Bieb-bende 9 – Helden van de nacht

  • Titel: De Bieb-bende 9 – Helden van de nacht
  • auteur : Michael Reefs
  • uitgeverij: stormsteen
  • Isbn: 9789492604989
  •  april 2020
  • 452 pagina’s

Het 9e deel van de Bieb Bende speelt zich af in het donker. De eeuwige nacht duikt op in de omgeving van Zuidbaai met alle gevolgen erbij. De Nyxen zijn gevaarlijke wezens die tevoorschijn komen en kinderen ontvoeren en hun energie gebruiken om nog sterker te worden. De kinderen hebben deze maand veel zware taken en gevaarlijke missies en de vraag is of ze het gaan redden voordat alles verloren is.

Na de cliff-hanger in het vorige deel was ik erg benieuwd of het echt afgelopen was met al deze dappere kinderen en ieder hun eigen speciale gaven, want hoe zou het verhaal dan verder kunnen gaan. Omdat het al even geleden was dat ik het vorige deel had gelezen, was het super dat de auteur vanuit een brief geschreven door Bernhard je even terugneemt naar wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.

In dit nieuwe deel blijken de kinderen te overleven in het rijk der doden en proberen hun weg naar de aarde terug te vinden. Wanneer hen dit lukt wacht er een opnieuw een groot gevaar.  Gelukkig krijgen ze dit keer steun van hun ouders die de waarheid nu weten. Ook doordat de eeuwigdurende nacht opduikt, worden veel geheimen zichtbaar voor de lokale bevolking, die eindelijk begrijpen dat het niet alleen maar fantasie is van de kinderen. Zeker wanneer plots ook kinderen worden ontvoerd in Zuidbaai breekt er angst uit onder de ouders. Toch gaat het gewone leven grotendeels door en ook het avontuur voor de kinderen heeft vele zijwegen in dit boek.

Naast het redden van de hemelrijder hebben ze dit keer meerdere missies. Zo blijkt Melanie nog steeds haar herinneringen kwijt te zijn en moeten de kinderen naar Tyriana op zoek naar een toren waar de kristallen met herinneringen worden bewaard. Ondertussen worden er kinderen ontvoert door Nyxen naar een plek onder de heuvel waar het steeds gevaarlijker wordt en moeten ze opzoek naar de schaduwwind met behulp van de Ferox.

Een spannend boek, wat ondanks vele zijwegen in het verhaal toch goed te volgen bleef. De kinderen maken ontzettend veel mee, maar blijven sterk met z’n allen dat is mooi om te lezen.

Lieve leesgroet Marion Poeste