Recensies

Laat me jou zijn – Petra Kruijt ABC “Voor jong en oud heerlijk leesvoer…”

Laat me jou zijn – Petra Kruijt #Blogtour ABC

A; Amsterdam versus Amerika = Waar zou jij voor gaan wanneer je de kans krijgt, twee zussen zo hetzelfde en toch zo verschillend. Amerika en Amsterdam zo verschillend maar toch ook zo hetzelfde…..

B; Baan = Alles laat Susan achter zich, haar vriend, haar appartement in Amsterdam en haar baan, maar voor Lisan openen zich juist allerlei deuren die tot voor kort gesloten leken te zijn. Beide zussen bloeien op, en de zoektocht naar hen zelf is gestart.

C; Chicklit = Petra Kruijt staat bekend om haar korte en lange feelgood verhalen, haar serie over stewardess Hannah, een Chicklit auteur alla Jill Mansell ik denk dat je daar prima in de buurt komt.

D; Door lezen = Petra Kruijt bezit een heerlijke vlotte schrijfstijl, je blijft doorlezen, de korte hoofstukken zijn pakkend en houden je scherp de humor die zij de karakters mee geeft maken het lezen tot een feestje.

E; Emigreren = Susan de oudste dochter van huize Quaedvlieg laat een klein bommetje vallen wanneer zij besluit te verhuizen naar San Francisco, na haar werk bezoek met haar baas Gijsbertsen, heeft zij haar hart verloren aan de stad met de heuvels 

F; Flow = Een heerlijke leesflow zal zich van je meester maken wanneer je start in Laat me jou zijn, gewoon even lekker alles rondom je vergeten en je helemaal verliezen in een lekkere Feelgood-roman

G; Gezin = Welke plaats neem jij in binnen het gezin? Susan en Lisan hebben de stereotype plek binnen het gezin Quaedvlieg ingenomen maar is dat ook de juiste plek, worden ze niet in een rol geduwd waardoor zij zichzelf misschien te kort doen?

H; Helder, geen zoektocht = De hoofdstukken zijn verdeeld in maanden je leest van Februari tot en met Augustus, en je leest vanuit zowel Susan als Lisan haar point of view, dit wordt duidelijk aangegeven en maakt van het lezen geen zoektocht, waar je je nu bevind in het verhaal

I; Interessant = De karakters naast Lisan en Susan die een belangrijke rol spelen in dit boek zijn stuk voor stuk interessant en worden door Kruijt lekker uitgebreid beschreven, zij geven dit verhaal net dat extra beetje jus wat een verhaal nodig heeft, een vleugje humor en een vleugje diversiteit.

J; Jezelf = Petra Kruijt heeft naar mijn mening met dit boek ook zeker een boodschap voor de lezer, naast dat het een fijn verhaal is en je je even lekker kunt verliezen is er wel degelijk een ondergrondse boodschap in het boek. Op zoek zijn naar jezelf, het kan op elk moment in je leven opduiken, de zussen Lisan en Susan zijn in Laat me jou zijn, hard aan het werk zichzelf te vinden.

K; Korte hoofdstukken = De Korte vlotlezende hoofdstukken zorgen ervoor dat je dit boek omarmt, je blijft lezen de vlotte pakkende manier waarop Kruijt het verhaal heeft opgebouwd zorgt ervoor dat deze lekkere roman in no time uit is.

L; Lisan = Lisan het jongste zusje van de gezusters Quaedvlieg, moet haar hele leven al op boksen tegen haar succesvolle zus Susan, Laat me jou zijn, maar wie weet is Lisan gewoon goed zoals ze is…..

M; Muziek = Het kan niet anders dan dat Petra Kruijt geniet van muziek, haar hoofdstukken zijn verbonden met muzieknummers, Suzie Q, Breakfast in America, Don`t you want somebody to love, nummer die stuk voor stuk passen bij het verhaal.

N; Nieuw = De boeken van Petra Kruijt krijgen een nieuw jasje, ze worden voorzien van een mooie nieuwe cover en mogen opnieuw het levenslicht zien. In januari mogen we haar nieuwste boek verwachten, en na Laat me jou zijn ben ik hier eerlijk gezegd erg nieuwsgierig naar. Petra bezit over een lekkere schrijfstijl waardoor je je even helemaal kunt verliezen, ontspannend en lekker genieten van de interessante karakters.

O; Opzoek / ouders = Laat mij jou zijn, is een zoektocht naar jezelf, welke verwachtingen van je ouders wil je wel waarmaken en welke keuzes behoren toe aan jezelf? Iedereen zal zichzelf herkennen in deze zoektocht bij het volwassen worden en de één is vlot en de ander komt er pas later achter elke kant de juiste is.

P; Petra Kruijt = Voor mij is Laat mij jou zijn mijn eerste kennismaking met Petra, en ik kan niet zeggen dat deze mij is tegen gevallen, het smaakt naar meer, een lekkere Chicklit met een fijne dosis humor en verrassende karakters.

Q; Quaedvlieg = Een opvallende niet veel voorkomende familienaam, het gezin Quaedvlieg komt goed uit de verf door de manier waarop Petra Kruijt het verhaal laat oplopen.

R; Roman = Laat me jou zijn, kun je schalen onder meerdere genres. Maar bovenal is het een roman waarin je jezelf even lekker kunt verliezen even ontvluchten aan je eigen zoektocht

S; San Francisco = Susan, verlaat Amsterdam om haar geluk te beproeven ion San Francisco, kan zij zichzelf hier vinden, Kruijt beschrijft de sfeer in de stad beeldend en inleven kost je totaal geen moeite.

T; Titel = Laat me jou zijn een titel die uitermate sterk is gekozen bij het verhaal.

U; Uitermate lekker leesvoer = Dat is deze roman zeker, lekker op de bank even wegdromen, tussen Amsterdam en San Francisco, No Nonsens, gewoon lekker en vlotlezend leesvoer voor op een druilerige dag of juist op je vakantie bedje aan het zwembad

V; Vrienden = De vriendengroep van Susan in Amerika, is veelzijdig en humoristisch, het geeft het verhaal iets extra`s en je zou van deze groep zo nog veel meer willen lezen.

W; Weesp = Het plaatsje waar Susan en Lisan zijn opgegroeid en waar hun ouders nog steeds wonen.

X; Experimenteren = Wanneer je opzoek gaat naar jezelf zal je moeten experimenteren met grenzen en mogelijkheden, beide zussen hebben zo hun eigen experimenten in Laat me jou zijn.

Y; Young adult = Laat me jou zijn, is voor alle leeftijden fijn leesvoer, je kunt er als volwassene zeker van genieten maar tussen het YA-genre zou deze feelgood ook zeker niet misstaan. Het bevat veel ingrediënten die jongeren zal aanspreken.

Z; Zussen = De Zussen Lisan en Susan zijn de hoofdpersonages, hun relatie komt goed naar voren en ook de perikelen/ strijd/ongeschreven gedragsregels binnen het gezin, die tussen zussen kunnen spelen weet Kruijt goed uit te werken, het zal herkenbaar voor de lezer zijn.

Lieve Leesgroet Moon Kager