#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Recensies van Moon

#Blogtour Geheugenspel – Nina Verheij “Een trekkende spanningsboog zorgt voor een heerlijke leesflow, een meer dan volwaardige opvolger op een sterk debuut.”

Geheugenspel – Nina Verheij

“De spanningsboog van deze thriller blijft van begin tot eind gespannen staan wat maakt dat de trekkende en vlotte schrijfstijl van Verheij de lezer betovert en verrast, keer op keer.”

  • Auteur: Nina Verheij
  • Uitgever: Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789463967518 
  • Druk: 1 
  • November 2020 
  • 300 pagina’s

Hij komt bijna vrij, Paul haar mentor en haar vaders rechterhand, na twee derde van zijn straf te hebben uitgezeten komt de voormalig politie-inspecteur door goed gedrag voorwaardelijk vrij. Kan Emily haar werk met deze gedachte voortzetten? De man die heeft vastgezeten voor de moord op haar vader twintig jaar geleden heeft volgens Paul onschuldig vastgezeten, waarom hij bekend heeft is een groot raadsel, maar Emily doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Wanneer Emily en Anne de vervelende taak krijgen om een vrouw en een jong meisje van vijf de boodschap moeten vertellen dat hun man en papa niet meer thuiskomt, omdat de taxichauffeur en kunstenaar dood is aangetroffen in een parkeergarage, wordt er bij Emily iets geraakt waardoor zij zich vastbijt in deze zaak die zoveel lijkt op haar eigen verleden.

“Het was tijd dat ze voor twee kleine meisje antwoorden zou vinden; de dochter van de taxichauffeur en het kind in haarzelf.”

Na haar verassende debuut met Fatale Keuzes, is Nina Verheij een auteur die ik in de gaten wil houden. Haar plotwending in Fatale Keuzes, heeft mij pittig van mening doen veranderen en ik ben benieuwd of ook haar tweede boek zo goed zal bevallen. De Haarlemse schrijfster schrijft al sinds ze jong was maar sinds 2016 heeft zij het roer om gegooid en heeft zij van het schrijven serieus werk gemaakt. Ook in Geheugenspel speelt Politie stagiaire inmiddels rechercheur Emily de hoofdpersonage, haar zoektocht naar haar vragen rondom haar vaders overlijden gaan door

Trekkende schrijfstijl maakt stoppen een No Go

In Geheugenspel, switcht de lezer tussen 2019 en 1998, Nina Verheij weet vanaf de start van deze thriller mijn aandacht vast te houden, het pakt meteen je aandacht en deze spanningsboog houdt het hele boek stand. De verhaallijnen van heden en twintig jaar geleden maken de lezer nieuwsgierig en houden de vaart in het verhaal, je wilt gewoon weten wat er gebeurd is en waarom. Geheugenspel is een vloeiend/ boeiend vervolg op Fatale keuzes, dat alleen al zal de lezer inpakken

Loyaliteit en liefde komen sterk naar voren

Het is wel een pluspunt wanneer je ook Fatale Keuzes heb gelezen en je de karakters en de voorgeschiedenis van het verhaal al kent. Verheij frist het geheugen van de lezer op tijdens het verhaal waardoor je wanneer je Fatale Keuzes niet hebt gelezen, het verhaal goed kunt volgen. Emily bijt zich als een gedreven rechercheur vast in het onderzoek naar de dood van haar vader, hierbij moet zij verschillende persoonlijke dilemma`s het hoofd bieden dit gevoel weet Verheij sterk over te brengen en Emily blijft een erg prettig en intrigerende personage om over te lezen. Geheugenspel is een waardige opvolger op een debuut dat mij enorm verraste, Nina Verheij verdient een plekje op je Nog te lezen lijst ze weet je als lezer het verhaal in te trekken. De jonge rechercheur is een karakter waar wat mij betreft nog vele verhaallijnen van mogen komen, of de auteur hier ook zo overdenkt? Maar met Geheugenspel blijkt maar weer dat Nina Verheij de juiste stap heeft gezet door zich volledig op het schrijven te richten, hier gaan we nog veel van horen. De spanningsboog van deze thriller blijft van begin tot eind gespannen staan wat maakt dat de trekkende en vlotte schrijfstijl van Verheij de lezer betovert en verrast, keer op keer.

Lieve leesgroet Moon Kager

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks

Een gedachte over “#Blogtour Geheugenspel – Nina Verheij “Een trekkende spanningsboog zorgt voor een heerlijke leesflow, een meer dan volwaardige opvolger op een sterk debuut.”

Reacties zijn gesloten.