#thekobolife·@Kobobooks·Gast recensies·kobobooks·Recensies

Hedwig Meesters e.a. Blind Vertrouwen – “Een spannende verhalenbundel!”

Blind vertrouwen – Hedwig Meesters e.a.

Een spannende kennismaking met een aantal onbekende maar ook bekende auteurs

  • Auteur – Hedwig Meesters e.a.
  • Uitgever : Letterrijn
  • 9789493192058
  • Nederlands
  • Paperback
  • 1e druk: november 2020
  • 320 pagina’s
  • ook te lezen via Kobo Plus!

Blind vertrouwen bevat  spannende verhalen van dertig verschillende Vlaamse en Nederlandse auteurs. vijf auteurs op uitnodiging, de andere vijfentwintig hebben meegedaan aan een schrijfwedstrijd georganiseerd door Letterrijn. Letterrijn organiseert elk jaar een schrijfwedstrijd met een wisselend thema. Dit jaar was het thema Blind vertrouwen.

De opdracht was dat er minsten 1 persoon zou sterven of ternauwernood aan de dood zou ontsnappen.

De verhalen draaien allemaal om het blinde vertrouwen dat je hebt in iemand of iets. Doe je altijd wat iemand zegt, vertrouw je die persoon. Hoe lang geloof je iemand en wat doe je als er een belletje begint te rinkelen als je ontdekt dat er iets mis is.

Verhalenbundel – Blind vertrouwen

Het fijne van deze verhalenbundel vind ik de verschillende auteurs. Op deze manier leer je veel (voor mij) onbekende auteurs kennen. Er zijn een aantal bij waarvan ik zeker meer ga lezen. Het heeft even geduurd voor ik het boek uit had, ik lees elke keer 1 of 2 verhalen, leg het even weg om wat anders te gaan lezen. Weer terug bij de bundel hoef je je niet meer te verdiepen in een verhaal of personage, maar je begint weer met een nieuw verhaal. . De verhalen zijn heel divers en vanuit verschillende perspectieven geschreven.

Het is onmogelijk om alle 30 verhalen te bespreken, maar ik wil er 2 uitlichten.

Het eerste, een erg leuk  humoristisch geschreven verhaal over de hond Boca met zijn vrouwtje Julia (Boca door Hedwig Meesters). Doet me weer denken aan de tijd dat ik zelf met een hond naar de cursus ging om te proberen hem wat vaardigheden bij te brengen. Zo’n eigenwijze hondensnoet die je smekend aan zit te kijken; “Moet ik dat doen, dat meen je toch niet, doe het lekker zelf”.  Maar, jij als bazin, moet je hond zover krijgen dat hij een commando blindelings uitvoert. En als er dan iets onverwachts gebeurt, blijkt dat de grote lobbes toch wel iets opgestoken heeft op de cursus.

Het tweede verhaal heeft me heel erg aan het denken gezet. Iets wat steeds dichter bij komt, en voor een aantal mensen al doodnormaal is. Je hele huis laten besturen door hippe technologie , in dit geval geïnstalleerd door een goede vriend. Als dan een apparaat niet doet wat jij wil, en het volgende ook niet…(Smart home door Inés Beuker).

Een bundel spannende verhalen die door de auteurs met verschillende invalshoeken wordt neergezet. Heerlijk om te lezen, zeker als je geen zin of tijd hebt om een dik boek te lezen. Wat mij betreft weer een fijne Mustread!

Lieve leesgroet Marga Bos