#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman

De sessies – Carla de Jong “Een verhaal dat naar meer smaakt… De onderliggende lading laat de karakters tot bloei komen”

De sessies – Carla de Jong

“Een psychologisch hoogstandje, welke los en als vervolg te lezen is.. Maar lezen wil je hem !!!”

“Niks komt goed. Nooit meer.”

Wanneer vier “vrienden” weer bijeenkomen op dezelfde plek als waar ze vijf jaar geleden hun retraite hebben afgesloten, denken ze dat hun vriendschap verder gaat waar het geëindigd is. Is dat ook zo? Zijn vijf jaar afstand en groei overbrugbaar? De reünie van de ‘vindt jezelf retraite’, blijkt niet zonder gevolgen, er lijken nog steeds trauma`s te zijn en wanneer de hulp van coach Catherine wordt ingeroepen is niet iedereen daar zo blij mee. Kunnen Luc, Ola, Dee en Sonja hun vriendschap weer oppakken of blijkt er teveel te zijn gesneuveld in die vijf jaar?

Een sterk vervolg.

De sessies is het vervolg op de debuutroman van Carla de Jong, In retraite, De sessies is een opzichzelfstaand vervolg. Carla de Jong heeft haar schrijfstijl mijn hart al gestolen met haar romans De Johansons, Geheim leven en Nooit meer regen, stuk voor stuk #Mustreads, In retraite heb ik niet gelezen en gelukkig is dat nu geen probleem. Ja, De sessies is duidelijk een vervolg maar heel goed te volgen wanneer je het eerdere boek niet gelezen hebt. Het verhaal gaat verder vijf jaar later, maar de karakters en de sfeer worden door de Jong duidelijk en uitgebreid neergezet dat je wel aanvoelt hoe het eerste deel is verlopen. De vier oud retraiteleden hebben elk hun eigenaardigheden en problemen, stuk voor stuk worstelen ze met zichzelf en anderen…. Psychologisch komen de karakters sterk uit de verf waaruit blijkt dat Carla de Jong gedegen onderzoek heeft gedaan naar de psychische problematiek. Ondanks dat dit een roman is proef je tijdens het lezen de geladen lading, er dreigt van alles en persoonlijk zat ik ook echt op een bommetje te wachten…. Gelukkig kwam ik niet bedrogen uit

Losleesbaar

Dit boek is af, maar zou zomaar nog een vervolg kunnen krijgen, de karakters smeken er zowat om, het semi open einde maakt mij nieuwsgierig en ik zou best meer willen lezen over de karakters van het eerste uur. Sowieso staat In Retraite nu hoog op mijn lijstje met boeken welke ik nog lezen wil. Carla de Jong heeft van dit vervolg een opzichzelfstaande #pageturner gemaakt, mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Een vervolg dat je makkelijk los kan lezen, het smaakt naar meer., is interessant en trekkend. De karakters geven het boek de spannende lading, Carla heeft een psychologisch sterk verhaal neergezet. Hier wil je meer van weten ….

Lieve leesgroet Moon Kager

****

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks