Recensie van Carla·Recensies

Haken met Liefde – Linda Modderman “Een haakboek waar zorg aan is besteed, via patroon naar foto tot opmaak en lay-out!”

Linda Modderman – Haken met liefde.

Haken met liefde, dat is precies wat Linda Modderman heeft gedaan: met liefde van alles gehaakt voor het hele gezin!     

  • Auteur: Linda Modderman
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2020
  • 9789024591770
  • Paperback 
  • 144 pagina’s

Recensie

Met Haken met liefde haal je één boek in huis met patronen voor een heel gezin! Vijfentwintig unieke ontwerpen in mooie kleuren, die natuurlijk ook aan te passen zijn naar ieders smaak.

Van vest tot tas, van mooie boho sjaal tot warme muts en col. Voor volwassen dames en heren tot tieners, baby’s en kleuters. Truien en vesten, babydeken en knuffels, kussen en heb ik nog genoeg overgeslagen! Het hele gezin kan er warmpjes bijzitten deze winter. Of, afhankelijk van het gebruikte garen, zijn veel patronen ook voor de rest van het jaar wel bruikbaar!

Linde Modderman – Haken met liefde / Luitingh Sijthoff

Zelf ben ik begonnen met het vest, zoals je kunt zien op de foto’s. Met een ander garen dan in het boek gebruikt is, om het meer geschikt te maken voor de winter. Maar ik ben zeker van plan dit patroon nogmaals te gebruiken met een katoenen garen voor een ander seizoen. Het is een heerlijk patroon om bijna gedachteloos te haken bij een film. Af en toe tellen of je al bij de volgende stap bent in het patroon, maar dat is het wel.

Linda Modderman heeft met dit boek Haken met liefde een mooi haakboek gemaakt voor zowel beginnende als gevorderde hakers. In het begin van het boek staat een duidelijke inhoudsopgaven met foto’s en voor welke doelgroep (moeder en dochter, baby’s, vader en zoon, e.d.) geschikt is. Vervolgens een voorwoord van  Linda met onder andere hoe het kwam dat ze al op jonge leeftijd is begonnen met haken. Daarna komt er een duidelijke uitleg van de gebruikte haaksteken aan de hand van tekst en tekeningen om hierna de gebruikte tekens in de haakschema’s samen te vatten. Dit alles voordat de patronen per stuk worden uitgelegd aan de hand van tekst en indien nodig met een haakschema-tekening. Verder is alles voorzien van mooie foto’s.

Een fraai vormgegeven boek, waar zorg aan besteed is! Zowel met de voorbereidingen (de patronen en de haakwerken), als met de fotografie en de uiteindelijke opmaak en lay-out van het boek! Mijn complimenten!


Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel