#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Die vakantie in Frankrijk – Sue Moorcroft “Een roman waarbij je je vingers van aflikt.”

Die vakantie in Frankrijk – Sue Moorcroft

“De vakantie verhalen van Moorcroft brengen je in een heerlijke vakantie mood, genietend van de sfeer de karakters en de verhaallijn kom je helemaal tot rust ..

“We gaan het ABSOLUUT NIET bijleggen en jij MOET mee als bliksemafleider.”

Wanneer je zus en zwager besluiten te scheiden en jij mag mee als bliksemafleider op vakantie, kun je je beter tien keer op je hoofd krabben of dit wel een ideale situatie is! Leah had dat beter kunnen doen voor ze mee ging met Alistair en Michele, en hun twee pubers Natascha en Jordan. Ze reizen af naar de Franse Provence, waar Michele geheime ontmoetingen heeft, Alistair ongelukkig ten val komt en Leah alle ballen hoog moet houden voor de kinderen. En dan is daar ook nog het buurhuis met de alleenstaande vader Ronan en puberzoon Curtis, is Leah bestand tegen zoveel stress? Of doet de Franse Provence zijn naam eer aan en komt er nog een beetje romantiek om de hoek kijken?

Zo`n fijne schrijfstijl

Die zomer in Italië, het eerste boek van Sue Moorcroft dat verscheen in het Nederlands deed mijn hart sneller kloppen, wat een fijne schrijfstijl heeft de van oorsprong Duitse auteur. Haar beeldende sfeerbeschrijving komt ook in Die vakantie in Frankrijk helemaal tot zijn recht. De gïte verschijnt als vanzelf op je netvlies en de karakters komen tot leven. Een ideale vakantie roman voor aan het zwembad, je achtertuin of gewoon op je bank in de huiskamer. Het vakantiegevoel krijg je erbij cadeau.

Hoe veel ongeluk kan een gezin hebben in de eerste dagen van hun vakantie, er gaat wel erg veel mis, maar dit alles komt in de context helemaal tot bloei. Ja, er gebeurt veel en het lijkt allemaal net even te, maar toch vergeef je dit de auteur meteen want ze maakt er een heerlijke feelgood roman van waarbij je van het begin tot het einde meegeniet. De karakters zijn aan elkaar gewaagd en het kat en muis spelletje tussen Leah en Ronan is heerlijk romantisch, daar kun je niet onderuit. Een roman waarbij je je vingers van aflikt.

Meeslepend romantisch

Genoten van begin tot het einde, jammer genoeg was het boek weer veel te snel uit. Hopelijk komt Sue Moorcroft snel weer met zo`n heerlijke vakantie roman. Wellicht eentje in winterse sferen. Ik houd ervan Voor de liefhebbers van een heerlijke meeslepend romantisch verhaal waarbij de karakters goed tot hun recht komen en de sfeer heerlijk beschreven wordt is dit een echte Mustread.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks