#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino “Romantiek, vriendschap, perikelen en ontluikende liefdes Dromen van Italië bezit het allemaal”

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

“Genietend van de sfeerbeschrijving, wandel je mee door het pittoreske Montenello, Pellegrino weet de juiste snaar te raken. Liefde, geluk, vervallen huizen en heerlijke gerechten je proeft ze tussen de woorden door.”

Het dorpje Montenello in Italië dreigt een spookdorp te worden, de inwoners zijn oud en de jeugd vliegt uit naar de omliggende steden om daar hun geluk te proeven.  Ligt er een vloek op het dorp? Burgemeester Salvio Valentini doet er alles aan om het dorp nieuw leven in te blazen. Samen met zijn assistent de oude Augusto bedenkt hij een plan, hij verkoopt vier woningen/ bouwvallen voor een euro per stuk aan mensen die hun droom willen waarmaken. Wonen in Italië. Lukt het Salvio om Montenello weer te laten stralen en vinden de kandidaten het geluk in het Italiaanse dorpje?

Haar roots liggen in het zuiden van Italië en dat proef je uit haar woorden, de liefde voor het land spat van de bladzijdes af. Is Nicky Pellegrino geïnspireerd door het programma op tv, Het Spaanse dorp Polopos of andersom? Want de gelijkenis is verbazingwekkend, wanneer je fan was van de serie zal je dit boek willen lezen, want als vanzelf zie je het verhaal op je netvlies verschijnen. Het idee en de insteek is precies hetzelfde. Heel herkenbaar!

Heerlijke sfeerbeschrijving

“De tomaten zijn hier geteeld en de afgelopen zomer ingemaakt, de kruiden komen uit mijn tuin, het lam is hier vlakbij gefokt en de olijfolie is van onze eigen bomen. Wat je proeft is de zon, de blauwe hemel, de zuivere lucht en de sfeer van deze plek.”

Een hele fijne sfeerimpressie maakt zich meester van je tijdens het lezen, de smalle straatjes de Piazza, de vervallen woningen en de intrigerende karakters maken van Dromen van Italië een heerlijke feelgood roman. Gewoon genieten van alles wat als vanzelf op je netvlies verschijnt. Pellegrino laat je de sfeer proeven en met de beschrijving van de streekgerechten krijg je zin om af te reizen naar het verstilde dorpje. Ook de inwoners van Montenello weet Pellegrino te beschrijven zoals je ze herkent uit de tv serie, beetje stoffig, vastgeklonken aan hun roots en hun gewoontes. Dromen van Italië, zal je laten genieten van alles wat aan de bladzijdes is toegevoegd, een echt vakantie boek.

Gewoon genieten

Romantiek, vriendschap, perikelen en ontluikende liefdes Dromen van Italië bezit het allemaal, de verhaallijn van de karakters zijn niet verrassend maar wel meeslepend en gewoon heerlijk leesvoer. Kortom waan je even heerlijk in het oude zuiden van Italië, je proeft de sfeer, de smakelijk beschreven gerechten en geniet van ontluikende liefdes en perikelen.

Lieve leesgroet Moon Kager

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks