#thekobolife·@Kobobooks·Boeken nieuws·Recensie van Elsa·Recensies

Midland 3, het offer – Marguerita le Roy “Een prachtig vol avontuur waarin persoonlijke queesten magisch zijn en spanning je vasthoudt tot de laatste letter.”

“…dat geeft kracht & volume aan het verhaal.”

Achterflap

Wanneer is de prijs voor vrijheid te hoog?

Sammy zette alles op het spel om De Ouden opnieuw op te sluiten. En faalde. Nu is ze dankzij Caleb terug in haar eigen wereld, waar de wraakzuchtige zielen vrij rondwaren. Nadat hij haar maandenlang heeft gekweld, probeert haar broertje haar daar over te halen met hem samen te werken en hun rol in Het Pact te vervullen.

Bevrijd van het kwaad dat hem maandenlang teisterde, staat Caleb verder van zijn menselijkheid af dan ooit. Vastberaden zich los te wrikken van de ketenen die hem aan het leven binden, dwingt hij zijn zus in een strijd die al eeuwen geleden beslecht had moeten zijn en riskeert hij iedereen die haar dierbaar is. Maar is hij nog in staat de juiste keuzes te maken?

Midland – Het offer is een verhaal over moed, liefde en overgave.

Mijn leeservaring

Het nieuwe jaar brengt mij weer de mogelijkheid om te starten met een nieuwe, verse recensie van mijn hand. ‘Het offer’ is het derde onderdeel van de Fantasy ‘Midland’ boekenserie geschreven door Marguarita le Roy en uitgegeven door Godijn Publishing.

Pas in dit deel kom je erachter hoe alles echt in elkaar zit. Vanaf het begin af aan was dit een verhaal waarbij je je aandacht goed vast moet houden om niets van de details te missen. Dit is wellicht niet voor iedere lezer weggelegd maar is sowieso meestal een belangrijk onderdeel van Fantasy lezen. Persoonlijk vind ik het een prettige bijkomstigheid omdat je al lezende volledig in een andere wereld & realiteit gezogen wordt.

“Sammy slaat haar ogen neer en bekijkt de zwarte, gerafelde omslagen van de boeken die hen omringen.”

Net als met de voorgaande twee delen duurt het even voordat het inhoudelijke verhaal mij pakt maar dit gebeurd nu zeker wel. Het is ook zeker een boek (eigenlijk de gehele trilogie) waar je de tijd voor moet willen nemen want het is geen gemakkelijk lezend verhaal. Toch is de gehele strijd die zich afspeelt in het verhaal intrigerend, spannend, verrassend en vooral ook origineel. Dat laatste zit ‘m in de plaatsen en de rol die de hoofdkarakters vertolken in het geheel. Tevens is hun gevoelsleven van groot belang, dat geeft kracht & volume aan het verhaal. Zonder zou het een saai, simplistisch stuk zijn vind ik.

“Haar ogen spuwen vuur als ze hem voor het eerst recht aankijkt. ‘Als je toch niks wilt toelichten, wat doe je hier dan?’”

In dit deel komen, ten opzichte van de twee voorgaande delen, de achtergronden van de belangrijkste karakters meer naar voren, waardoor zij automatisch voor mij nog interessanter en begrijpelijker werden. Ik leefde meer met hen mee, zij werden voor mij sympathieker waardoor ik het avontuur invoelend kon lezen en het jammer vond dat ik het boek dichtsloeg.

Door de prettige manier van schrijven was het voor mij toegankelijk om me visueel een voorstelling te maken tijdens het lezen van alle plaatsen en omgevingen waar de personages zich bevonden. De bewoording lijkt in dit deel makkelijker voort te vloeien, soepeler te lezen en in kortere zinnen mee te geven wat de bedoeling en betekenis is. Doordat ik alle drie de boeken van Marguerita gelezen heb merk ik een lichte verandering, voor mij wel een positieve, vooruitgang in haar schrijfstijl. Net alsof ze zich nog comfortabeler (en terecht!) is gaan voelen in haar schrijftalent.

“Hij wil haar geen valse hoop geven, maar hij wil ook niks meer voor haar verzwijgen.”

Ik heb genoten van dit prachtige boek vol avontuur, waarin persoonlijke queesten magisch zijn en spanning je vasthoudt tot de laatste letter. Je verrast wordt door moed en verwarrende, boeiende historie en liefde wellicht toch de boventoon voert.       

Met dit derde deel komt dus een eind aan de Midland trilogie. Ik hoop van harte dat Marguerita door gaat met het schrijven van bijzondere Fantasy (of wellicht een ander genre) verhalen en ik over niet al te lange tijd een geheel nieuw verhaal van haar hand kan lezen.

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com