#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Ode – Esmeralda van Belle “Een prachtige vertolking van een moeilijke, haast onmogelijke en onbereikbare liefde die zijn weg langs vele strubbelingen moet zien te vinden.”

Ode – Esmeralda van Belle

“Zo heb ik nu dus genoten van ‘Ode’ en kijk ik nog meer uit naar meer geschreven werk van Esmeralda van Belle!” 

  • Auteur(s) : Esmeralda van Belle
  • Uitgeverij : Godijn Publishing 
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493233119 
  • Druk: 1 
  • december 2020 
  • 98 pagina’s

Achterflap

Een verboden liefde. Een leven samen, maar toch apart. Hun liefde mocht niet zijn.

Hoewel de regels een relatie tussen mens en mythisch wezen verbieden, kunnen de twee geliefden elkaar niet loslaten. Alfons heeft geen andere keuze dan zijn grote liefde loslaten, gescheiden door het enige definitieve in de wereld. Dit is de ode van Alfons aan Casper.

Ode is een los te lezen Ordo Entia verhaal.

Mijn leeservaring

Deel 1 ‘Openbaring’ en 2 ‘Opstand’ van de Ordo Entia reeks heb ik met heel veel plezier gelezen, dus hoe fijn was het toen ik vernam dat ‘Ode’ ook in de Ordo Entia wereld past. Wel is dit een Godijntje, oftewel een kort verhaal. Maar wat maakt het uit als de wereld waarover je leest perfect past in je leesstraatje? Kort of lang ik lees het boekje alsnog met liefde.  

“Jouw ontzielde omhulsel is niet wat ik me van je wil herinneren.”

Laat liefde nou juist net de grootste rol spelen in dit korte verhaal. Een prachtige vertolking van een moeilijke, haast onmogelijke en onbereikbare liefde die zijn weg langs vele strubbelingen moet zien te vinden. De hoofdpersonages spelen overigens wel degelijk een rol in de eerdere boeken maar hierin krijg je meer inzicht in hoe hun gehele relatie verloopt. Bovendien creëert dit verhaal ook een sterkere, begrijpelijkere achtergrond voor de wereld waarin zich alles afspeelt, diens regels en personages. Ook ontwikkelde ik als lezer zijnde een nog hoger meeleef gehalte.   

“Het takje fonteinkruid dat als herinnering aan je duik onder water in je haar hing, vertederde me.”

De spanningsboog in ‘Ode’ ligt veel lager dan in de andere twee delen. Dit vind ik absoluut niet erg omdat het niet draait om alle hachelijke avonturen maar echt puur om hoe ingewikkeld liefde soms kan zijn. Tevens is het letterlijk een ode aan de liefde op zich, wat gelijk een perfecte titelverklaring is. De personages zijn ondanks dat zij fictief (en de ene zelfs mythisch) zijn realistisch weergegeven in hun gevoelsbeleving. 

“De nacht had haar donkere deken al over de wereld laten zakken toen je eindelijk je kantoor weer inkwam.”

Esmeralda’s schrijfstijl leest vlot weg en geeft tegelijkertijd zo nu en dan haast een poëtische verwoording aan de gebeurtenissen en voorkomende gevoelens.

Het is fijn om zo af en toe eens een Godijntje of ander kort verhaal te lezen. Gewoon omdat je niet altijd zin hebt om een heel boek te lezen en net zoals met dit verhaal passen ze soms heel goed bij een boekenreeks die je leest of gelezen hebt. Je krijgt dan net even iets meer inzicht en/of extra achtergrond informatie. Zo heb ik nu dus genoten van ‘Ode’ en kijk ik nog meer uit naar meer geschreven werk van Esmeralda van Belle! 

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com