#thekobolife·@Kobobooks·Gast recensies·Recensies·Roman

Stapstenen – Margreet Maljers ‘Een familieroman over liefde, verdriet en onbegrip.’

Stapstenen – Margreet Maljers

Als, na het overlijden van je man, je schoonfamilie je leven wil regelen

  • Auteur Margreet Maljers
  • Uitgever Z&K
  • september 2019
  • 9789401915571
  • 189 pagina’s
  • Gelezen via KOBO plus

Victorien is getrouwd met Bob en ze hebben samen twee kinderen. Bob wordt ernstig ziek, en op zijn sterfbed verteld hij dat hij nog een kind heeft gekregen bij een andere vrouw. Deze vrouw, Claudia, doet afstand van het kind. Het jongetje wordt dan opgevoed  door haar tante.  Wanneer de tante voor een operatie naar het ziekenhuis moet, ontfermt Victorien zich over de kleine Robbie. De schoonfamilie van Victorien begint zich te veel met haar gezin te bemoeien. Victorien besluit daarom naar het Oosten van het land te verhuizen.

Margreet Maljers – Stapstenen Koob plus

Het zal je maar gebeuren als je hoort dat je ernstig zieke man nog een heel jong  kind blijkt te hebben bij een andere vrouw.

Het overkomt Victorien. In eerste instantie is ze boos en verdrietig, maar heeft ook met de kleine Robbie te doen. Bob weet dat hij niet lang meer te leven heeft en besluit in overleg met Victorien, het een en ander op papier vast te leggen over de toekomst van Robbie. Victorien maakt dan kennis met Liesbeth, die de voogdij over Robbie heeft gekregen. Tussen beide vrouwen ontwikkelt zich een hechte vriendschap.  Er breekt een heftige tijd aan voor het gezin.  Na het overlijden van Bob probeert Victorien  er samen met haar kinderen het beste van te maken. Maar, haar schoonfamilie stelt zich erg overheersend op en probeert van alles te regelen voor Victorien, haar kinderen en de kleine Robbie. Dan krijgt Victorien een brief van mevrouw van Ravenschot. Ze is een oud patiënte van Victorien en woont in het Oosten van het land. Ze heeft een advertentie bij gesloten voor een vacature voor een fysiotherapeute. In eerste instantie legt Victorien de brief weg. Maar, als haar schoonouders zich steeds vaker met haar leven beginnen te bemoeien, besluit ze toch op de advertentie in te gaan. Victorien vertrekt uit Amsterdam naar Munnikenwold waar ze een leuk huis kan huren. Tegelijk met haar verhuisd ook Liesbeth, samen met Robbie. Ook zij vindt een nieuw bestaan in Munnikenwold. De vriendinnen stellen hun werkroosters op elkaar af zodat altijd één van beide op de  kinderen kan passen. Dit alles ziet haar schoonfamilie met lede ogen aan. Hoe haalt Victorien het in haar hoofd om de kleinkinderen bij hen vandaan te halen!

Wat een heerlijk boek is dit. Ik zit regelmatig met gekromde tenen als schoonpapa zijn wil weer eens door wil drijven. 

Het verhaal leest lekker vlot weg en de schrijfster weet de lezer te boeien met haar fijne schrijfstijl. Ik ben inmiddels het volgende deel aan het lezen. Hierin maken we uitgebreid kennis met het leven van de beide vrouwen in hun nieuwe woonplaats. Ook speelt schoonpapa weer een belangrijke rol. Ik hoop dat er nog een derde deel komt, waar schoonmama een prominente rol in krijgt!

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks

Lieve leesgroet Marga Bos