Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De klimaatvluchteling – Dirk Vanderlinden “Uiterst sterk onderwerp voor het fraaie team van The Vandiesel Company”

De klimaatvluchteling – Dirk Vanderlinden

“Vanderlinden overtreft zichzelf, met deze sterk neergezette thriller over een actueel onderwerp dat iedereen raakt”

“De aarde wordt aangevallen door het water. De elementen bestrijden elkaar.”

Een vrijgezellenfeest in Athene, dat is wat de mannen van The Vandiesel Company in hun hoofd hadden voor Billy, het loopt allemaal iets anders dan zij zich hadden voorgenomen. Wanneer de heren aan het “feestvieren” zijn krijgen de dames een opdracht om de Venetiaanse Eva Rossi in veiligheid te brengen, zij wordt door haar connectie met de burgemeester van Venetië bedreigd door de maffia. Maar The Vandiesel Company zal The Vandiesel Company niet zijn als alles samenkomt en het team samen de strijd aan gaat tegen de elementen.

De Vlaamse auteur Dirk Vanderlinden, heeft inmiddels al 8 titels van The Vandiesel Company op zijn naam staan. De Company is een heerlijk stel bij elkaar, waar je als lezer niet snel genoeg van zult krijgen, nooit verlegen om een avontuur en met de benodigde onderlinge humor. Kortom ideaal leesvoer voor een thrillerliefhebber. De Klimaatvluchteling een thriller met de actuele klimaat problematiek als hoofdthema, lijkt het perfecte onderwerp te zijn voor een opdracht voor The Vandiesel Company, dit samen met de herkenbare schrijfstijl en de heerlijke karakters maken het verhaal compleet. Goed gevonden van Dirk Vanderlinden.

Indrukwekkend en actueel thema

Vanderlinden heeft in dit verhaal zijn uiterste best gedaan om het actuele probleem sterk onder de aandacht te brengen en heeft met de benodigde research iets enorm sterks neergezet, wat voor een beginnende Vandiesel-lezer heel goed los leesbaar is en voor de echte fans als een warme thuiskomst zal voelen. Het lijkt of Vanderlinden in elk boek een groeispurt neemt, elke thriller weer bemerk je een vorm van groei. Zijn innemende fantasierijke combinaties tussen het verhaal en de op ware feiten beruste informatie zijn in deze achtste thriller een waar genot om te lezen.

The Vandiesel Company laat zich van zijn beste kant zien, hierdoor Vanderlinden uiteraard ook!

Dirk Vanderlinden heeft zich met De klimaatvluchteling weer overtroffen, het kameraadschap van The Vandiesel Company komt in dit deel uiterst goed naar voren en is voor de lezer een waardevolle ervaring, het onderwerp van de thriller geeft het verhaal een extra sterke aantrekkingskracht, het verhaal zit heerlijk maar vooral gedegen in elkaar en heeft een aantrekkelijke leesflow, waardoor het boek leest als een trein. Op naar weer een avontuur van deze heerlijke groep mensen waar je als lezer je vanzelf thuis voelt, als een van hen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Lieve leesgroet Moon Kager