Recensies·Recensies van Moon·Roman·Thriller

De weddenschap – Jose Kruijer “Een roman, of een thriller? Voor beide liefhebbers een aanrader”

De weddenschap – Jose Kruijer

“De spannende onderlaag maakt deze roman tot heerlijk leesvoer”

“Ik denk weer aan de weddenschap in mijn geboorteplaats. Mijn cruciale fout. De fout die mijn leven op zijn kop zette. De fout die steeds meer mijn leven overneemt.”

Het verleden van Dieke blijft een grote stempel drukken op haar geluk, wanneer zij eindelijk voor zichzelf kiest, is het ook tijd om een streep onder haar Friese verleden te zetten. Kan zij de moed verzamelen om het verleden af te sluiten? Of is zij te laat en haalt het verleden haar in?

José Kruijer is naast haar schrijf carrière ook nog gewoon lerares op een basisschool, De weddenschap is haar derde roman van de auteur uit Heerhugowaard. De eerste Roman bij uitgeverij Godijn, waarvan de cover je als lezer meteen zal grijpen, het straalt geheimzinnigheid en zoals ik gewend ben van Kruijer blijkt ook deze roman weer een spannende ondertoon te hebben. Deze spannende roman zal je menig heerlijk leesuurtje bezorgen, Kruijer bouwt het verhaal heel gestaag op waardoor je blijft lezen. Het geheim van vroeger, het leven van nu houdt niet alleen Dieke bezig ook als lezer zal het je niet loslaten. De schuingedrukte hoofdstukken maken het mysterieus en ongrijpbaar. Kruijer weet de lezer in te pakken met haar trekkende opbouw van het verhaal, de karakters zijn stuk voor stuk intrigerend en hierdoor blijf je als lezer op je hoeden, wie is te vertrouwen en wie niet?  De boeken van Jose Kruijer zijn allemaal van dit genre, het is een roman maar er hangt in elk boek toch ook genoeg spanning in het verhaal waardoor het ook prima onder het kopje thriller zou passen. Laten we het op een heerlijk spannende roman houden dan is het alles om vattend.

Jose Kruijer is voor velen nog een onbekende auteur die met haar derde roman weer laat zien dat zij het verdient om gelezen te worden. Haar karakteristieke vlotte schrijfstijl, de verhaallijn die door zijn sterk opgebouwde spanningsboog de lezer nieuwsgierig houdt van begin tot het einde zullen bij liefhebbers van de spannende romans van de bekende Nederlandse auteurs zoals Carla de Jong en Patricia Snel en zelfs Esther Verhoef zeker in de smaak vallen.

Deze Heerhugowaardse weet wat ze doet, bezit een krachtige pen en zal je niet teleurstellen, De weddenschap is een heerlijk spannende roman die de lezer op het puntje van je stoel gevangenhoudt. Wedden !!!! om een chocoladereep?

Lieve leesgroet Moon Kager