#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Geworteld in het kwaad – Karen Dionne “Mijn kennismaking met deze schrijfster bevalt me heel erg goed!”

Geworteld in het kwaad.Karen Dionne

Geen standaard thriller, wel een heerlijke! Met een psychologisch sausje, ik houd hiervan!   #thekobolife  

  • Auteur: Karen Dionne
  • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
  • Nederlands 
  • 1e druk: september 2020
  • 9789026152443
  • Paperback 
  • 309 pagina’s
  • ook te beluisteren via Kobo PLus

Recensie

We leren Rachel kennen terwijl ze in een psychiatrische inrichting zit, al jarenlang en geheel vrijwillig! Ze straft zichzelf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Ze weet niet alles meer, maar wel dat zij de schuldige was. Wanneer ze echter bezocht wordt door een journalist en inzage krijgt in het dossier, twijfelt ze aan zichzelf, maar toch nog meer aan het politie onderzoek. Ze weet wat ze zag! Toch?

Karen Dionne-Geworteld in het kwaad

Ze gaat terug naar de blokhut in het enorme en afgelegen moerasgebied waar ze haar jeugd met haar ouders en zus doorbracht. Terwijl ze daar is komen er steeds meer herinneringen boven, herinneringen die niet helemaal stroken met wat ze jarenlang als waarheid aannam! Heeft ze haar zelfopgelegde straf wel verdiend? Is het te laat om af te rekenen met het verleden?

Ze beseft dat ze gevaar loopt, maar staat er alleen voor. Haar tijd in de kliniek kan ze niet terugkrijgen, maar de rest van haar leven misschien wel?

Rachel ‘ontmoeten’ we in de kliniek en we krijgen dan zo ook een kijkje in haar leven daar. Rachel zit al jarenlang vrijwillig in deze kliniek omdat ze er van overtuigd is dat ze schuldig is aan de moord op haar ouders. Haar herinneringen aan die dag zijn helder genoeg voor haar om hier zeker van te zijn! Zodra ze, door het bezoek van een journalist, inzage krijgt in het officiële politie dossier, krijgt ze genoeg twijfels, om ze te gaan onderzoeken op de plaats waar het gebeurde. Daar kunnen alle leemtes misschien worden opgevuld. Dan kan ze verder met haar leven, binnen of buiten de kliniek!

Geworteld in het kwaad is de tweede thriller van Karen Dionne, de eerste Dochter van het moeras heb ik (nog) niet gelezen, ik kan de twee boeken dus ook niet vergelijken, dat hoeft ook niet, het is trouwens ook geen serie. Van dit boek kan ik zeggen dat ik er echt van heb genoten. Was dit een superspannende, ik-zit-op-het-puntje-van-mijn-stoel-thriller? Nee, dat niet. Toch voelde ik een soort onderhuidse spanning of misschien meer drang om door te willen lezen. Karen Dionne weet heel goed de sfeer te bepalen, en beeldend te schrijven. De karakters van Rachel en Jenny haar moeder zijn prachtig weer gegeven. En dan vind ik Jenny  zelfs nog een sterker personage, dit omdat ik haar struggle met de opvoeding van haar ene dochter snap en kan voelen! Zelfs haar vlucht naar het afgelegen moeras, was heel goed te begrijpen! Echt goed neergezet. Sommige zaken waren zeker wat voorspelbaar, maar voor mij niet storend! Volgens mij heeft Karen Dionne dit boek gewoon precies zo geschreven als haar bedoeling was. En ik heb er van genoten! met dank aan Uitgeverij de Fontein

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel