Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt “Een roman waar wel degelijk een verhaal insteekt… de zoektocht van Avy de Roode naar zichzelf, en alle obstakels die daarbij horen” #Blogtour

Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt  

“Een heel fijne roman waarbij je even alles kan vergeten.”

  • Auteur: Petra Kruijt
  • Uitgever: Z&K
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020539882 
  • Druk: 1 
  • januari 2021 
  • 240 pagina’s

“Het is grappig, hoe er zomaar ineens een droom kan uitkomen waarvan je niet eens wist dat je hem had”

Van baby af aan staat Avy in de schaduw van haar beroemde moeder. Wanneer zij zelf de spotlights opzoekt komt ze in contact met Raoul, kan hij haar laten schitteren zoals haar moeder heeft gedaan? Of is Avy van zichzelf al schitterend, dit is iets wat zij zelf zal moeten ontdekken of helpt Raoul haar een handje?

De jonge Petra Kruijt heeft al veel bereikt in haar leven, zo is zij redacteur en heeft al een tiendelige serie op haar naam staan. Blauwdruk van geluk is een stand alone, waarbij de lezer zich helemaal zal kunnen inleven in het leven van Navy (Avy) de Roode, dit zal door de vlotte prettige schrijfstijl van Kruijt totaal geen moeite kosten. De setting is het Hotel waar Avy kamermeisje is en haar droom wil verwezenlijken, actrice worden net als haar beroemde moeder, je bevindt je in het hotel en door de beeldende manier van schrijven van Petra verschijnen de scenes als vanzelf op je netvlies. Het filmische verhaal is niet alleen filmisch geschreven het ademt ook film, het Amsterdamse, de audities je beleefd ze mee en zie ze voor je. Een romantische, romkom zou zeker een gevolg kunnen zijn van dit verhaal. Abby Hoes of Pip Pellens als Avy zie ik persoonlijk helemaal voor me. Wat een leuk bijkomstig detail is dat het verhaal in delen is opgedeeld en elk deel start meteen korte quote van een bekende acteur of actrice. Origineel! Kruijt heeft naar mijns inziens een kleine knipoog gegeven naar een actueel thema in de filmwereld, deze is in de ondertoon duidelijk aanwezig en er wordt op gepaste wijze mee afgehandeld, niet in de spotlights maar zeker belangrijk. #metoo

“The only failure is not to try” George Clooney”

Het enigszins voorspelbare verhaal, heeft een hele prettige leesflow, je ziet al van ver aankomen wat er staat te gebeuren, is dit vervelend…. Nee, zeker niet want door de manier waarop en de aantrekkelijk beeldende verhaallijn leest het als een trein en wil je niet uit stappen voor het eindstation.

Heerlijk leesvoer waarbij je je even helemaal onttrekt aan de dagelijkse beslommeringen. En even het gevoel hebt op een filmset te zijn beland. Petra Kruijt weet een romantisch verhaal neer te zetten wat wel degelijk iets te vertellen heeft, de zoektocht van Avy naar zichzelf is er eentje die we allemaal wel hebben gehad of nog hebben. Wanneer zit je op het juiste spoor wanneer ben je op je gelukkigst.

Lieve leesgroet Moon