Boekentips·Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

Jesse Kreeks ruimtereisgids – Martin Howard “Absoluut leesplezier voor jong en oud gegarandeerd!”

Jesse Kreeks ruimtereisgids – Martin Howard

“Dit boek is wederom een hilarische tocht vol hysterische gebeurtenissen en verrassende inzichten wat geen moment verveelt.”       

Auteur(s) : Martin Howard

Illustrator : Chris Mould

Uitgeverij : de Fontein Jeugd  

ISBN : 9789026153525

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover   

Aantal pagina’s : 336

Verschijningsdatum : november 2020

Serie : Ruimteatlas 2

Achterflap

Jesse Kreeks ruimtereisgids is het avontuurlijke en hilarische vervolg op De ruimteatlas van Jesse Kreek van schrijver Martin Howard en illustrator Chris Mould. Voor reislustige lezers vanaf 9 jaar.

Alles staat klaar voor het nieuwe reisbureau van Jesse Kreek. Met de ronddraaiende stenencirkel kan hij in tijd én in ruimte reizen; het heelal is onbegrensd. Hoewel, met reisleiders Gerard Tandenbreker en Prins Huichel gebeuren er rare dingen. En op Professor Stoule-Gang hoeft Jesse al helemaal niet te rekenen; die staat garant voor chaos en problemen. Vergezel Jesse op zijn onvergetelijke tijdruimtereis. En hou je goed vast: met lachgarantie!

 

Mijn leeservaring

Bij dit jeugdboek wordt je gelijk al helemaal vrolijk bij het aanzicht van de cover. Zowel bij het eerste deel ‘De ruimteatlas van Jesse Kreek’ als bij dit tweede deel spraken de illustraties mij aan en is het een voorbode voor het humoristische inhoudelijke verhaal. Tevens zijn de illustraties ook volop te vinden in het boek, wat het lezen van het daadwerkelijke verhaal extra plezierig maakt.

“Tegenwoordig is deze planeet het bewijs dat het universum vol verrassingen zit, en dat je van elke dag moet genieten alsof het je laatste is (zeker als je een klein kikkerachtig wezen bent).”

Alle personages in het verhaal zijn bijzonder en allemaal een beetje maf op hun eigen wijze. Het is echt hilarisch hoe de schrijver zijn fantasie volledig losgelaten heeft op onder andere de karakters. Ik vind het bewonderingswaardig hoe hij op alle, al dan niet menselijke, creaties en variaties is gekomen en die zo uitgewerkt heeft in het verhaal. Het hoofdpersonage Jesse is naar mijn idee herkenbaar voor de jonge lezers, vooral door zijn gewone menselijkheid, en ontlokt automatisch belangstelling voor zijn avontuur. Zijn vrienden en semi vijanden zijn veelzijdig en elk zo veranderlijk als het weer. In dit tweede deel krijgen een aantal oud bekende uit deel één een uitgebreidere rol en komen nieuwe deelnemers om de hoek kijken. Een grote, kleurrijke bende dus wat tevens voer is voor een nieuw verhaal in deze serie. Dat kan gewoon niet anders.

“De takken hingen vol met lichtjesslingers en in de verte hoorden ze Klabauters ‘Een beetje verliefd op mijn kruiwagen’ zingen.”

De wonderlijke planeten waar Jesse samen met zijn maatjes naar toe en overheen reist hebben allemaal verschillende hindernissen, wekken nieuwsgierigheid op en zijn perfect voor de meest lachwekkende momenten. Dit boek is wederom een hilarische tocht vol hysterische gebeurtenissen en verrassende inzichten wat geen moment verveelt.        

“Zo doet een échte zilte zeebonk dat. Een zeemanslied in het hart, een horlepiep in de benen en een hilarische grap op de lippen.”

Het is gemakkelijk om de schrijfstijl met zelf verzonnen woorden en niet altijd educatief verantwoorde bewoording (maar goed dat ouders niet altijd meelezen ;p) te volgen. Vlot lezende vlieg je door het verhaal heen en je lezersoog doet zich tevens te goed aan de grappige tekeningen, duidelijk leesbaar lettertype en inzichtelijke hoofdstukken aanduiding.

Ik weet zeker dat er, net als ik, een hoop lezers zijn die volop van dit vrolijke verhaal zullen genieten. Volgens mij is het echt onmogelijk om niet te lachen tijdens het lezen en volop te genieten van de rijkelijke planetaire reviewtocht van Jesse Kreek & kornuiten. Absoluut leesplezier voor jong en oud gegarandeerd!    

Lieve leesgroet, Elsa.