Recensie van Carla·Thriller

Toevluchtsoord – Jérôme Loubry “Wow, wat een fantastisch verhaal! #Genoten van deze parel!”

Jérôme Loubry – Toevluchtsoord.

Een psychologisch hoogstandje!! Wat heb ik genoten van deze Mega  #MUSTREAD!  #Een heuse parel! 

  • Auteur: Jérôme Loubry
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk: november 2020
  • 9789022591840
  • Paperback 
  • 336 pagina’s

Recensie

De journaliste Sandrine hoort via de notaris dat haar grootmoeder is overleden, een vrouw die ze nooit heeft gekend. Haar grootmoeder is in 1946 op het eiland voor de Franse kust gaan wonen, net als de andere bewoners, en ze zijn er ook nooit meer vertrokken. Sandrine reist er naar toe, met het idee de spullen van haar grootmoeder snel te verdelen onder de bewoners van het eiland en weer zo snel mogelijk terug naar huis te gaan. Ze wil het zo snel mogelijk afhandelen. Maar dit loopt toch niet helemaal naar wens…

Jerôme Loubry – Toevluchtsoord #MUSTREAD!

Eenmaal aangekomen op het eiland, blijkt alles anders dan ze had verwacht! Er lijkt een gruwelijk geheim te bestaan op het eiland, één waar alle bewoners van het eiland bang voor zijn, wat ook de reden is dat ze nooit meer vertrokken zijn van deze plek. Sandrine krijgt steeds meer het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden en dat er ook iets vreemds is aan de dood van haar grootmoeder.

Dan komt inspecteur Damien Bouchard in beeld. Er wordt namelijk een vrouw aangetroffen op het strand, zwaar getraumatiseerd en onder het bloed. Deze vrouw, Sandrine genaamd, beweert een vreselijke ontdekking te hebben gedaan op een eiland niet ver van de Franse kust…

Bovenstaand is in een notendop het verhaal. Tenminste het eerste gedeelte! Meer van het verhaal, of misschien wel verhalen, ga ik niet vertellen. Ook via de achterflap wordt je niet wijzer dan dat ik hierboven heb gemeld. En dat moet ook zeker zo blijven totdat je het zelf hebt gelezen. Wat ik nog wel kwijt wil is dat het een psychologische thriller is, eentje zoals een psychologische thriller behoort te zijn, wat mij betreft!  Je wordt verder en verder het verhaal ingezogen, alsof er geen ontkomen meer aan is, je zit in een enorme draaikolk en komt daar niet meer uit. Totdat je het boek hebt dichtgeslagen en dan zit je nog even na te mijmeren. Wat heb ik net gelezen? Wat zit dit boek goed in elkaar! Al je zintuigen staan op scherp, daar hoef je geen moeite voor te doen, dat gebeurd gewoon. Deze auteur is er serieus één die ik zeker in de gaten ga houden! Wat jullie betreft zeg ik: ben je thriller fan? Lees dit boek dan! #MUSTREAD, een echte #Aanrader & een #pareltje om te lezen!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel

Een gedachte over “Toevluchtsoord – Jérôme Loubry “Wow, wat een fantastisch verhaal! #Genoten van deze parel!”

Reacties zijn gesloten.