#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Met de stroom mee – Afra Beemsterboer “Een roman met een boodschap, door Beemsterboer verpakt in een prachtig pakketje” #Kobobooks

Met de stroom mee – Afra Beemsterboer

“Een verhaal, een levensles? Het is prachtig hoe je je bewust wordt van het verhaal van Anna…. Mijn complimenten aan de auteur”

  • Auteur: Afra Beemsterboer
  • Uitgever: Z&K
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020538137 
  • Druk: 1 
  • augustus 2020 
  • 240 pagina’s

“Hoe goed had ze hem eigenlijk gekend? Koen was een heel andere man geworden dan toen ze pas met hem omging. Wat kon ze met zekerheid over hem zeggen?

Wanneer haar man plots komt te overlijden, pakt Anna het leven weer op. Al snel komt Anna erachter dat haar huwelijk eigenlijk niet zo heel veel meer voorstelde en heeft moeite met de gevoelens die dit met zich mee brengt. Hoe goed heeft ze haar man eigenlijk gekend? Was haar leven een façade en wordt het tijd om haar eigen koers te varen?

De romans van Afra Beemsterboer spelen zich vaak af in de kop van Noord-Holland, ook Met de stroom mee is voor mij herkenbaar terrein, De Haukes, Wieringen als van zelf ben je op het Lutjestrand en beleef je het verhaal van Anna Groenendijk. Een verhaal waarbij je heen en weer slingert door het leven van de 46-jarige Anna, maar zo krijg je zicht op wat haar bezig houdt, hoe ze is geworden zoals ze is en wat ze heeft mee gezeuld in haar leven. Beemsterboer geeft dit duidelijk aan het is geen zoektocht waardoor het erg prettig en fijn leest, de vlotte mooie schrijfstijl zal door de lezer verslonden worden. Het leven van de jonge weduwe zal de lezer niet onberoerd laten en door de doortastende schrijfstijl van Afra zal het je ook aan het denken zetten. Is het een boek met een boodschap? Het is natuurlijk net hoe je het oppakt maar voor mij zegt dit verhaal echt iets.

Betoverend? Of Verhelderend

Het ongrijpbare van het leven, de snelheid van hoe alles aan je voorbijvliegt, de lat die alsmaar hoog ligt. Beemsterboer legt er net die vinger op waardoor het je raakt. Persoonlijk ben ik danig onder de indruk van de manier waarop Afra Beemsterboer je dit verhaal laat beleven, de vertellende, liefdevolle schrijfstijl is niet alleen mooi maar heeft ook een interessant effect. Betoverend? Verhelderend?  Ik weet het niet, het heeft mij geraakt en ontroert, de idyllische sfeer en de onderliggende levensles hebben mij iets duidelijk gemaakt.

Afra Beemsterboer is een auteur die je met haar verhalen verteld wat er bij de mensen van alledag speelt, het opent je ogen en laat je genieten. Een auteur om in de gaten te houden.

Lieve leesgroet Moon Kager

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks