Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Tot Nooit Meer – Sterre Carron “Wraak, Liefde, Schuldgevoel, Angsten alles komt samen in de nieuwe Rani-Diaz thriller, genieten”

Tot Nooit Meer – Sterre Carron

“Weer een heerlijke thriller in de Rani Diaz serie, smullen voor de fans”

  • Auteur: Sterre Carron
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492934895 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 360 pagina’s

“Ze keek haastig een laatste keer rond of ze niets vergeten was. Ze ademde diep in en uit. Toen zei ze: Tot nooit meer!”

Wanneer Zaira het geluid van brekend glas hoort, spat haar luxeleven uiteen. De ontdekking van een gevaarlijk geheim dwingt haar te vluchten. Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos wordt een zwaar verminkt slachtoffer gevonden. De case is maar net geopend of er volgt nóg een moordpartij. Rani probeert angstvallig alle ballen uit haar persoonlijke en professionele leven in de lucht te houden, maar kan niet verhinderen dat een tsunami aan misdaden haar team overspoelt. Stapsgewijs komt de vijand heel dichtbij. Té dichtbij. Wie is in godsnaam te vertrouwen en wie speelt er een gevaarlijk spel?

Sterre Carron is niet meer weg te denken in thrillerland, haar thrillers van de Rani Diaz serie zijn stuk voor stuk heerlijk spannend leesvoer. Tot nooit meer is alweer het zestiende deel. En wat voor een, in dit deel maken we van alles mee, er vallen veel slachtoffers en net als het team van Rani heb je geen idee welke kant het op kan gaan, wie is de dader en wat speelt er allemaal? Allemaal vragen die je tijdens het lezen door het hoofd schieten, Rani speelt in dit deel weer een glansrijke hoofdrol, smullen voor de echte fans.

Sterre weet met haar vlotte schrijfstijl de lezer ook in dit deel weer waar voor zijn of haar geld te geven, het verhaal leest als een trein en je kunt er geen genoeg van krijgen, een ongrijpbare spanning zal zich van je meester maken. Er is een hoop aan de hand in Mechelen, Rani en haar team hebben het druk, gelukkig hebben ze ook nog tijd om aan hun privéleven te werken. Heerlijk! De kopzorgen van het team zijn voelbaar en net als in de voorgaande delen leef je als lezer al snel mee in hun onderzoek, daar zorgt de beeldende en inlevende schrijfstijl van Carron wel voor. Rani is net als de auteur Sterre Carron een open boek waar je wel van moet gaan houden, de spannende avonturen maken het lezen tot een feest en de Vlaamse accenten geven dit alles een zachte twist. Allemaal ingrediënten die maken dat de boeken van de Rani Diaz stuk voor stuk heerlijk leesvoer zijn, en ook dit deel kan weer worden toegevoegd aan het rijtje pageturners van Sterre Carron. Op naar het volgende deel, want er is maar één nadeel aan de boeken van Sterre, dat is wanneer ze uit zijn en je weer moet wachten op een vervolg!

Een spannende zoektocht naar de dader(s),  met zoals we van Sterre gewend zijn lugubere vondsten, heerlijk leesvoer. Een rollercoaster waaruit je niet kunt ontsnappen. Nooit meer….

Lieve Leesgroet Moon Kager