Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Jaloezie – Sofie Sarenbrant “Je proeft een mengsel van jaloezie en bedrog! Word jij ook bedrogen?”

JaloezieSofie Sarenbrant

Jaloezie lijkt de enige drijfveer, maar dan hink je op het verkeerde been!  

  • Auteur: Sofie Sarenbrant
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • 1e druk: januari 2021
  • 9789024590711
  • Paperback 
  • 320 pagina’s

Emma Sköld, de rechercheur die we al kennen van Berouw, ligt in het ziekenhuis. Opgenomen na een vreemd ongeluk. Onverwacht wordt Emma na vijf maanden in coma te hebben gelegen eindelijk wakker! Door een aantal mensen gehoopt, maar niet meer verwacht. Het geheugen van Emma speelt haar deels parten, aan haar intuïtie ontbreekt het in echter in geen geval!

Ze weet nog dat ze haar vier weken oude dochtertje achterliet bij haar vriend Kristoffer om weer eens naar de stal te gaan om een heerlijke buitenrit te maken. Alles wat er daarna gebeurde weet ze zich niet te herinneren!

Tot haar schrik komt ze er achter dat ze vijf maanden in coma heeft gelegen en dat ze dus het grootste deel van het leven van haar dochtertje heeft moeten missen!

Waar Emma ook geen notie van heeft is dat Kristoffer hulp heeft geaccepteerd van zijn ex-vriendin Hillevi. Hillevi hiep Kristoffer met het verzorgen van zijn dochtertje en paste geregeld op. Kristoffer was blij met deze hulp in de periode dat Emma in coma lag. Nu Emma weer wakker is twijfelt hij of Hillevi ’s motivatie wel zuiver was. Had Hillevi een groter doel voor ogen?

Hillevi voelt zich overbodig als Emma ontwaakt en probeert uit alle macht het tij te keren!

Ondertussen krijgt Emma steeds meer het gevoel dat er zaken zijn die niet kloppen! Sterker nog, ze voelt dat ze gevaar loopt, het achtervolgt haar tot in haar dromen! Maar van wie heeft ze kwaad te duchten?

Het verhaal speelt zich af in een kleine setting en met weinig personages. Het tempo is hoog, de hoofdstukken kort. Mijn nieuwsgierigheid blijft geprikkeld. Al snel denk ik te weten hoe de vork in de steel zit, toch kom ik deels bedrogen uit. Het is geen thriller waar actie en gruwel de boventoon voert, integendeel zou ik zeggen. Wat mij betreft een milde thriller en ondanks dat ik best van een pittige thriller houd heb ik dit boek zeker met heel veel plezier gelezen. Op het einde krijgt het verhaal een twist die ik niet zag aankomen, toch bleef ik enigszins teleurgesteld achter….. ik zal moeten wachten op een volgend deel om daar achter te komen!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel