Recensies·Recensies van Caro·Thriller

Infinitum – Sterre Carron “Vlaamse ThrillerKoningin”

Infinitum – Sterre Carron

Het 14de deel uit de spannende Rani Diaz serie van Sterre Carron, de thriller koningin uit Vlaanderen

  • Auteur: Sterre Carron
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492934512 
  • Druk: 1 
  • maart 2020 
  • 336 pagina’s

Weer een dikke thriller van de hand van Sterre Carron, eigenlijk weet iedereen wel dat ik erg groot fan ben van deze thriller Koningin uit Vlaanderen, maar natuurlijk zijn er soms boeken die ik beter vind dan anderen. De prologen van Carron laten je triggeren en laten je meteen beginnen met lezen en je het boek met moeite even weg kunt leggen. Tijdens deze proloog werd ik misselijk en zag het gebeuren voor me, een steniging, wetende dat dit nog steeds voor komt in bepaalde landen en dat vrouwen geen zeggenschap hebben. Wat heeft deze proloog met het verhaal te maken, daar kom je natuurlijk achter, maar niet al in het begin.

Tess Van Os wordt geteisterd door nachtmerries en heeft problemen met de opvoeding van haar hevig puberende dochter Quinn. Quinn is niet meer het meisje die ze altijd was, wat is er aan de hand? Wanneer Quinn op een dag spoorloos verdwijnt is het de taak van Rani en haar team de puber op te sporen, maar daarbij stuiten ze op een verleden dat zijn weerga niet kent en waarbij een beerput wordt open getrokken. Ik denk dat dit tot nu toe mijn meest heftige confrontatie is met Rani en haar werk, waarbij ook jonge kinderen het slachtoffer worden van meedogenloze wraakacties.

Een fles werd tegen een boomstam in stukken geslagen. Een van haar belagers ging schrijlings op haar zitten en liet de scherf zachtjes over haar keel glijden. “Waag het niet te roepen, of ik snijd hier ter plekke je strot over, begrepen?”

Ook in dit verhaal staat Rani in haar privé leven onder hoogspanning, maar ook de relatie van haar collega Bert staat onder druk en hij neemt Rani in vertrouwen. Een verhaal met een hoop verliezers en een plot wat ik niet had kunnen denken, maar is het gerechtigheid? Misschien wel, ik ben blij niet te hoeven oordelen.

Een dikke 5 sterren voor deze Infinitum van thriller Koningin Sterre Carron

Lieve leesgroet Caroline