Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Dwaas- Lydia Albadoro “Je wordt betoverd, is het de Vloek of de schrijfstijl van Albadoro? Geen idee, het is in ieder geval genieten”

De Dwaas- Lydia Albadoro

“Albadoro betovert de lezer met haar schrijfstijl, waardoor je niet kunt stoppen met lezen in deze spannende, ongrijpbare maar vooral mysterieuze pageturner”

  • Auteur: Lydia Albadoro
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083042428 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 300 pagina’s

“Connor pas op…. Waarvoor? Voor die vloek? Ondanks dat hij er niets van geloofde , voelde hij zich vreemd. Alsof iets bij zijn strot vastgreep

De Dwaas is het eerste deel in de Arcana-serie over Connor Grant, de ex-rechercheur die na de vermissing van zijn dochtertje Riley en de zelfmoord van zijn vrouw Sam, de grip op het leven kwijt lijkt te zijn. Wanneer hij `s morgens vroeg door een jonge aantrekkelijke vrouw wordt gebeld met de vraag of hij haar wil helpen met de afwikkeling van een erfenis in het plaatsje Alttown. Grant reist af naar het plaatsje waar zijn boek Gold Rush zich afspeelt, wat hij daaraan treft had hij van tevoren nooit kunnen bedenken, welk geheimen houdt plaatsje Alttown verborgen en is de vloek op de familie van Leyla Rivers echt of een verzinsel?

Lydia weet met haar trekkende proloog de lezer het verhaal in te zuigen, zoals we gewend zijn van haar heeft ook dit boek weer een heerlijk Amerikaanse sfeer, het on-Nederlandse karakter van de schrijfstijl van Albadoro voelt voor lezers die al eerder kennis met haar hebben gemaakt als thuiskomen, en voor de eerste kennismaking zal je het beamen dat De Dwaas leest als een trein en de spanning domineert vanaf het begin meteen het boek. De vloek en het mysterie maken dit boek meteen tot een pageturner, er hangt iets in de lucht dat je niet kunt pakken, het is ongrijpbaar en maakt dat je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Net zoals Schim, Prooi en Ruis heeft ook dit boek iets zweverigs, mysterieus en dreigends, genieten voor echte thrillerfans en zeker voor de fans die ook van magische mysterie houden is dit echt een aanrader.

Het lijkt alsof Albadoro je betovert, je blijft lezen door het ongrijpbare karakter van het boek, je hebt tijdens het lezen geen idee wat de waarheid is of wat een “Droom? Of de Vloek?”, dit maakt het tot een echte pageturner waarbij je het boek gewoon niet mag/kan wegleggen. Albadoro heeft een intrigerende schrijfstijl, de sfeerimpressie en de omgeving verschijnen beeldend op je netvlies, de karakters gaan onder je huid zitten, Connor Grant is ook zo`n karakter daar ben je nog lang niet klaar mee na dit eerste deel, daar wil je meer van, ook schuwt Lydia het niet om de dingen bij de naam te noemen, er komt geregeld lust naar voren en ook dit wordt uitgebreid beschreven, het verhaal LEEFT! Het interessante en eigenlijk ook het speciale is dat dit boek eigenlijk echt mijn genre niet is, dit had ik met Prooi, Ruis en Schim ook MAAR Lydia weet mij te betoveren en maakt iets los in mij waardoor ik aan de bladzijdes vastgeklonken zit, ik wil weten wat, waarom en ik wil de grip krijgen op het mysterie, hier werkt zeker de mooi beschreven scenes en de omgeving aan mee. Het is iets magisch, waar ik echt van geniet, mijn complimenten naar de auteur hiervoor!

Gelukkig is dit deel één van de Arcana serie, want mijn honger is zeker nog niet gestild, ik ben zo nieuwsgierig naar meer, naar de waarheid en met de cliffhanger aan het einde ben ik nog lang niet klaar met Connor Grant, kom maar op Lydia met deel twee “De Magiër” ik kan niet wachten, de betovering is nog niet uitgewerkt!

Lieve leesgroet Moon Kager