#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Marga·Recensies·Thriller

Hel op aarde – Mariska Noordeloos: “Een nagelbijtende rollercoaster over het leven van een meisje dat gedrild wordt tot topmodel” #kobo

Hel op aarde – Mariska Noordeloos

Hel op aarde is de derde thriller van Mariska Noordeloos. In 2017 debuteerde ze met Het spel is uit. Ieder boek behandelt een actueel thema

  • Auteur – Mariska Noordeloos
  • Uitgever – Keytree
  • 1e druk- oktober 2020
  • 1230004257868
  • Gelezen via Kobo plus

Recensie

Mercedes van de Ploeg is een schoonheid. Ze heeft mooie groene ogen, een grote bos rode krullen en heeft ook nog eens een prachtig figuurtje. Al op  hele jonge leeftijd wordt ze ontdekt door Yvette, die een modellenbureau runt.

Van jongs af aan staat ze voor de camera en wordt ze het gezicht van meerdere producten. Haar moeder doet er alles aan om Mercedes om te toveren  tot het topmodel dat Yvette voor ogen heeft.

Het lijkt een spookje, maar niks is minder waar. Mercedes wordt gedrild door haar moeder en door Yvette. Ze moet trainen, lijnen  en schoonheidsbehandelingen ondergaan, alles om van haar het perfecte topmodel te maken.  Ze is eenzaam op school, heeft geen vriendinnetjes en mag nooit bij iemand spelen, laat staan een vriendinnetje mee naar huis nemen. Bovendien moet ze het huis ook nog eens schoon maken en koken.

Wat een boek! Ik zit gelijk  met gekromde tenen, welke moeder doet dit met haar kind en waarom?

Als Yvette ook nog bij Mercedes en haar moeder in huis komt wonen, breekt de hel op aarde los. Een eigen leven heeft ze niet meer, ze wordt volledig uitgebuit door beide vrouwen. Zodra ze volwassen is weet ze te ontsnappen naar Amerika. Ze neemt een andere naam aan en zwerft een poosje rond op straat. Ze wordt door Dolly van de straat geplukt en het leven van Amber, haar nieuwe naam, ziet er heel anders uit. Ook in Amerika bouwt ze weer een modellen carrière op, maar met een heel ander uiterlijk. Niemand herkent haar als het beroemde kind model Mercedes. Haar man  Brian weet niets van haar verleden.  Samen krijgen ze  een dochtertje; Jasmine.  Jasmine is het evenbeeld van Amber/Mercedes, dezelfde bos rode krullen in combinatie met die prachtige groene ogen. Er breekt voor Amber een gelukkige tijd aan. Maar, als Jasmine op klaarlichte dag wordt ontvoerd, krijgt Amber de schrik van haar leven als ze op een foto van een bewakingscamera de ontvoerder herkent. Amber gaat op zoek naar Jasmine en wordt geconfronteerd met spoken uit haar verleden. Wederom belandt ze in een hel op aarde.

Een fijne thriller over een actueel onderwerp. Lekker vlot geschreven, met een rollercoaster aan gebeurtenissen, tijd om even bij te komen is er niet, ik wil maar een ding; weten hoe het afloopt! Spannend van begin tot het eind, je wordt het verhaal ingezogen. #Mustread!

Lieve leesgroet Marga Bos