Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Agonia – Marja Boomstra “Wees gewaarschuwd eenmaal gestart is stoppen geen mogelijkheid. #Mustreadserie #Spetterendslot.”

Agonia – Marja Boomstra

“Deze serie is Bing-reading waardig, eenmaal ingestapt in de rollercoaster van Marja Boomstra belooft het een helse rit te worden. Ik kan er geen genoeg van krijgen”

  • Auteur: Marja Boomstra
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083096506 
  • Druk: 1 
  • april 2021 
  • 309 pagina’s

Agonia – Pijn, Doodstrijd

Wraak, Corruptie, Liefde, Verlies en Vechten voor je leven, het leven van Lotte staat al op zijn kop sinds zij met de familie van maffiaorganisatie Il Circolo is verwikkeld in een strijd om leven en dood. De grote Lorenzo Salvatore is overleden, maar daarmee is Lotte haar leven nog steeds niet zeker. Vind zij in Agonia eindelijk haar rust, of blijft zij een schakel in de strijd tussen de broers Don en Aram?

“Wat ik wel weet is hoe ik in deze hel terecht ben gekomen. Door mijn eigen schuld. Ik moest zo nodig een oude zieke man helen, daar is het allemaal mee begonnen.”

Het verhaal gaat verder, het derde en laatste deel in de ongrijpbare serie van Marja Boomstra. Zo genoten van Il Circolo en Eligio, dat dit boek hoog op mijn lijstje stond. En ongrijpbaar is het ook in dit deel weer, het is aan te raden om de delen achter elkaar te lezen, zodat je je helemaal kunt verliezen in de sfeer van de maffia, de liefde, wraak, geluk en verdriet. Alle facetten komen aan bod, maar de spanning overstijgt alles, Boomstra is een kei in plotwendingen en onverwachte moves in het verhaal te verwerken, hierdoor blijf je lange tijd in het ongewisse en blijft het verhaal ongrijpbaar. In dit deel gebeurt er zoveel, het web sluit zich maar zeker niet op de makkelijke manier, Lotte heeft een zware eindspurt voor de boeg, heerlijk spannend en weer zo ongrijpbaar als de voorgaande delen. Agonia is het spetterende slot van een trilogie, die erom vraagt ze achter elkaar te lezen, je wilt niets missen en elk boek eindigt met een cliffhanger waardoor deze serie meer dan Bingreading waardig is.

Weer speelt de auteur een spel met de lezer!

Er glanst een klein sprankje hoop door de woorden van Marja op de achterflap, hopelijk komt er nog meer van deze serie. De eigengereide Lotte, Don, en rechercheur Chris mogen wat mij betreft nog veel avonturen meemaken. Ze zijn stuk voor stuk sterk neergezet door Boomstra waardoor ze je vertrouwen winnen,  en toch steeds weer bemerk je tijdens het lezen, dat door de spanning die in elk deel zo hoog oploopt je op het puntje van je stoel zit af te wachten tot je weer verrast wordt door een wending of een move van de auteur.

Soms heb je van die verrassingen, Marja Boomstra is daar ook eentje van, zo`n auteur waar je nooit van gehoord hebt, die de aandacht van het grote publiek nog niet heeft maar zeker wel verdient. Deze serie is om te smullen en smaakt naar meer. Wees gewaarschuwd eenmaal gestart is stoppen geen mogelijkheid. #Mustreadserie #Spetterendslot.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “Agonia – Marja Boomstra “Wees gewaarschuwd eenmaal gestart is stoppen geen mogelijkheid. #Mustreadserie #Spetterendslot.”

Reacties zijn gesloten.