Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De gastenlijst – Lucy Foley “Intrigerend en ongrijpbaar van begin tot eind, een aanrader voor whodunnit-thrillers”

De gastenlijst – Lucy Foley

“Een dikke aanrader, deze thriller is ongrijpbaar en zit vol cliffhangers… Genieten voor echte thrillerfans.”

  • Auteur: Lucy Foley
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022591765 
  • Druk: 1 
  • november 2020 
  • 352 pagina’s

“Het voelt alsof ze iets slechts meebrengen naar het eiland. Maar dat is onzin. Want het is hier al, niet dan?

We zijn getuige van het huwelijk van de beroemde Will Slater en succesvolle Jullia Keegan, op de sinistere locatie, het Cormorant Island. Een Gastenlijst waar je u tegen zegt. Stuk voor stuk hebben ze zo hun eigen beweegredenen om aanwezig te zijn op het huwelijk van het jaar.

En dan valt het licht uit…….

Lucy Foley komt met een vervolg op haar debuut thriller De Jachtpartij, een ongrijpbare mysterieuze thriller die hoge ogen gooide bij het lezende publiek. Foley heeft mij weten te verrassen met haar debuut, het maakt mij erg nieuwsgierig naar het vervolg, hopelijk is het net zo mysterieus als zijn voorganger, kijken of de Engelse Foley mijn gevoel weer weet te bespelen.

Lucy Foley heeft een unieke schrijfstijl, bij haar eerste thriller was mij dat al opgevallen en ook De Gastenlijst is weer doordrenkt met climaxen, elk hoofdstuk sluit je af met een ongrijpbare trigger waardoor je nieuwsgierigheid alleen maar erger wordt. Het maakt het lezen erg aantrekkelijk want je blijft op het puntje van je stoel zitten wachten wat er komen gaat. Irriteerde het mij dit in het eerste boek, nu ben ik helemaal enthousiast over de sfeer, de sterk neergezette karakters en hun onderlinge verhoudingen waar nogal wat aan schort. De enorm trekkende kracht van deze schrijfstijl maakt dat de lezer het boek ingetrokken wordt, het verhaal wordt vanuit meerdere karakters vertelt en elk heeft zo zijn eigen reden om op de bruiloft van Will en Jules te zijn. De sfeer van het eiland geeft het geheel een sinister tintje wat zeker meehelpt aan het leesplezier.

Foley heeft het verhaal op haar eigen unieke wijze opgebouwd, je switcht tussen de karakters en elke keer krijg je een klein beetje meer informatie over de dag zelf, na de proloog word je nieuwsgierigheid op de proef gesteld en doordat Foley elke keer een tipje van de sluier oplicht blijf je gevangen tussen de karakters en de waarheid. De Gastenlijst leest als een trein en deze pageturner zal onder je huid gaan zitten, niemand lijkt te vertrouwen en de trekkende cliffhangers van Foley maken dit tot een dikke aanrader.

De Gastenlijst is een waardig opvolger van De Jachtpartij, een tweetal thrillers die je niet wilt missen, intrigerende karakters en ongrijpbaar tot het einde.

Lieve Leesgroet Moon Kager