Blogtour·Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

De woestijndief – Emmelie Arents #Blogtour “ Emmelie levert absoluut magnifieke verhalen die groot leesplezier bezorgen!”

De woestijndief – Emmelie Arents

“Dat Emmelie Arents uitmuntend kan schrijven in dit genre daar bestaat in ieder geval geen twijfel meer over bij mij.”

Auteur(s) : Emmelie Arents

Uitgeverij : Hamley Books   

ISBN : 9789463967693

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover

Aantal pagina’s : 416

Verschijningsdatum : mei 2021

Achterflap

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid.

Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Mijn leeservaring

Het eerste boek ‘Het hart van de adelaar’ van Emmelie Arents vond ik een bijzonder sterk debuut en ik was mede daardoor heel benieuwd naar haar volgende boek. Zo heb ik deze keer ‘De woestijndief’ in handen, een nieuw fantasievol Young Adult boek uitgegeven door Uitgeverij Hamley Books. Een prachtige, warmkleurige, hardcover uitvoering waar de sfeer van het verhaal vanaf spat en waardoor je als lezer gaat verlangen naar het moment dat je kan starten met lezen.

De hoofdstukken zijn aan het begin telkens pompeus geïllustreerd. Daar moet ik aan wennen omdat het nogal een groot stuk van elke eerste pagina van een hoofdstuk in beslag neemt maar al gauw vind ik het ook passen bij het inhoudelijke verhaal en stoort het me niet. De hoofdstuktitels bevatten de naam van een personage waarover het daarop volgende stuk gaat en geeft op die manier duidelijkheid vanuit wiens beleving je leest. Het gehele lettertype is overal goed leesbaar door de gekozen vorm en grootte. De kleine begrippenlijst vooraf dient als begeleiding bij bepaalde benamingen die wellicht onduidelijk zijn of gewoon als extra ondersteuning om alles soepel te lezen.

“Droge woestijnlucht nestelde zich in mijn longen en brandde heter dan ooit.”

Gelijk een vliegende start trekt me een spannend verhaal in wat me niet meer los laat. Er ontvouwt zich een wereld die voor mij onbekend is maar me ontzettend intrigeert, waardoor ik alleen maar door wil lezen. De omgeving vertaalt zich gemakkelijk visueel in mijn gedachte tot de mooiste beelden. Dit verhaal zou ook zo simpel een spannende YA Netflix serie kunnen zijn als je het mij vraagt. De karakters, onder andere Taran & Amir, voelen sympathiek, menselijk en realistisch. Ik leer doormiddel van het verhaal vele stukjes van hun persoonlijkheid kennen en leef volledig mee met alles wat er gebeurd. De magie en onderlinge vriendschapsconnecties verhogen de spanning en ik verveel mij al lezende geen moment.

“Ik hield mijn adem in toen ik de figuur in de verte herkende en deed uit alle macht mijn best mijn mond gesloten te houden.”

De schrijfstijl van Emmelie vind ik heel fijn lezen. Voelt toegankelijk voor een grote lezersgroep van jong tot oud zolang je maar van avontuurlijke fantasierijke verhalen houdt. De bewoording past bij de karakters van de personages in het boek, leest in zijn geheel plezierig en vloeiend zonder haperingen op wat voor vlak dan ook.

“De ondergaande zon drong naar binnen langs het enkele raam en wierp licht op de dansende stofdeeltjes.”

Zoals duidelijk mag zijn heb ik niks te klagen over dit boek en heb ik alleen maar van elke letter genoten. Ik kijk enorm uit naar het volgende verhaal ‘De Meesterdief’, ook met Taran in de hoofdrol, wat als het goed is gepland staat voor aankomende september. Tot die tijd zal ik geduldig af moeten wachten en me vermaken met alle andere fantastische boeken die er veelvuldig zijn. Dat Emmelie Arents uitmuntend kan schrijven in dit genre daar bestaat in ieder geval geen twijfel meer over bij mij. Emmelie levert absoluut magnifieke verhalen die groot leesplezier bezorgen!                  

Lieve leesgroet, Elsa.