Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Graf 521 – Franziska Weissenbacher “Een blijvertje aldus Weissenbacher, ik hoop het van harte aldus mijzelf!”

Graf 521 – Franziska Weissenbacher

“Ik ben om!  Deze eerste kennismaking smaakt naar meer, een fijne vlotlezende psychologische thriller waarbij je van begin tot eind leesplezier beleeft.”

  • Auteur: Franziska Weissenbacher
  • Uitgeverij: LetterRijn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493192096 
  • Druk: 1 
  • februari 2021 
  • 245 pagina’s

Het Amsterdamse stel en collega’s Laura en Hans verruilen het drukke Amsterdam voor Den Bosch, na hun hachelijke avontuur dat zij bijna met hun leven hebben moeten bekopen, hopen ze in Den Bosch hun nieuwe thuis te zullen vinden. In Den Bosch voegen zij zich bij het team van de politie al daar en de rechercheurs worden al snel naar een plaats delict geroepen, een graf in de Sint-Janskathedraal. Het onderzoek lijkt dood te lopen maar Laura en Hans bijten zich samen met het team vast in de zaak. Kunnen Laura hun draai vinden in het “rustige” `’s-Hertogenbosch en de dader achterhalen?

“Nu liggen er nog 520 herkenbare grafzerken. Allemaal leeg, hoor Gelukkig zegt Hans Wel jammer dat iemand het nodig vond een graf 521 toe te voegen”

Franziska Weissenbacher ziet haar zelf als een blijvertje in schrijversland, en ik beken meteen daar ben ik het wel met haar eens. Graf 521 is voor mij de kennismaking met deze auteur, maar het eerste deel over het rechercheurs duo Laura Mandemaker en Hans Dijkman, De Matchmaker, wil ik zeker ook lezen. Graf 521 is een spannende Who Dunnit waarbij je lang door de schrijfster in het ongewisse wordt gehouden, het leest als een trein en is eventueel zeker los leesbaar maar je raakt te nieuwsgierig naar het verhaal uit Amsterdam, dat ik je nu al kan vertellen dat je dat boek ook wilt lezen. Weissenbacher heeft een prettige lezende vlotte schrijfstijl ook psychologisch zit dit boek heel goed in elkaar, je bemerkt de strijd van sommige hoofdpersonages waardoor er diepgang in het verhaal komt. Je voelt je als lezer meteen thuis, Weissenbacher geeft het duo Mandemaker en Dijkma iets vertrouwds en dat smaakt naar meer.

Weissenbacher, speelt een mooi psychologisch spelletje met de lezer in Graf 521, enigszins heb je je vermoedens maar de manier waarop deze vlotlezende thriller in elkaar steekt verdient zeker een pluspunt. Mijn eerste kennismaking met Franziska zal wat mij betreft zeker niet de laatste zijn! Een duo dat smaakt naar meer, hopelijk komt er snel een vervolg maar eerst De Matchmaker oppakken.

Lieve Leesgroet Moon Kager