Recensies·Recensies van Moon·Roman

De verborgen apotheek – Sarah Penner “Sarah weet de lezer te betoveren en laat je moeiteloos switchen tussen heden en verleden met beide tijden wordt je één.”

De verborgen apotheek – Sarah Penner

“Wat een heerlijk debuut, twee vrouwen die opkomen voor hun bestaansrecht met een vleugje spanning maar vooral geschreven op een heerlijke manier”

  • Auteur: Sarah Penner
  • Uitgeverij: Harper Collins
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402707137 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 320 pagina’s

“Ik had gevochten tegen mijn tranen. Dit glazen voorwerp – broos, maar nog altijd intact, eigenlijk net zoals ik- was een bewijs dat ik dapper en avontuurlijk was en moeilijke dingen inmijn eentje kon doen. Ik liet de fiool inmijn zak glijden”

Nadat Caroline Parcewell erachter is gekomen dat haar man James vreemd is gegaan reist zij toch af naar London waar zij hun huwelijksjubileum zouden vieren, hier zet zij alles op een rijtje en komt erachter dat zij zichzelf jaren geleden al kwijt is geraakt. Wanneer zij tijdens een middagje jutten langs de Theems stuit op een apothekersflesje, triggert dat haar geschiedenishart en gaat zij op onderzoek uit. Dan blijkt er achter de kleine fiool een hele geschiedenis schuil te gaan, Caroline is vastbesloten de geschiedenis te ontcijferen. Kan zij zichzelf weer vinden in London of komt James roet in het eten gooien?

Sarah Penner debuteert met De verborgen apotheek, een historische roman die zich afspeelt in twee tijden, de Amerikaanse schrijft in haar vrije tijd, maar na het lezen van deze roman mag zij wat mij betreft meer gaan schrijven want deze vrouw bezit een prachtige schrijfstijl waardoor je verbeelding als vanzelf met je aan de loop gaat. Zo zit je in 1791 en zo ben je weer in het heden dit kost totaal geen moeite en het verhaal omhult je als een warme jas. Het verhaal van het verleden zal je als lezer niet onberoerd laten, de manier waarop Penner dit beschrijft laat je het verdriet de strijd en de onmacht van Nella voelen. Doordat je afwisselend leest tussen heden en verleden zit je helemaal in het boek en blijkt al snel dat je jezelf moeilijk los kan maken van de twee/ drie hoofdpersonages in het boek. Naast dat dit een heerlijke roman is hangt er zeker ook een vleugje spanning in het verhaal De geschiedenis van Nella maakt je nieuwsgierig en je wilt weten wat er gebeurd is in 1791, het ontroert en het heeft een enorme aantrekkingskracht, Historicus Caroline weet met haar daadkracht het verhaal van het heden sjeu te geven maar met name het verhaal van Nella en de jonge Eliza maken dit boek.

Voor mij een heerlijke kennismaking met Sarah Penner zij weet mijn hart te veroveren met haar diepgang in het verleden, de mooie beeldende schrijfstijl en de juiste dosis spanning die het verhaal iets extra`s geeft. Sarah weet de lezer te betoveren en laat je moeiteloos switchen tussen heden en verleden met beide tijden wordt je één. Een dikke aanrader voor de liefhebbers van Historische romans.

Lieve Leesgroet Moon Kager