Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De vermiste meisjes – Kyle Perry “Dit verhaal heeft alles! Nauwelijks te geloven dat dit een debuut is! Kyle Perry is een naam om te onthouden! Echt waar!!”

Kyle Perry – De vermiste meisjes.

 De Fab Four laat zich gelden, op verschillende manieren, totdat er vier meisjes verdwijnen! Wat een thriller, wat een verhaal! Een dikke #Mustread!

  • Auteur: Kyle Perry
  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlands 
  • 1e druk: juni 2021
  • 9789402707168
  • Paperback 
  • 432 pagina’s

Recensie

In Great Western Tiers raken vier meisjes vermist tijdens een school-uitstapje. Limestone Creek raakt in rep en roer omdat er dertig jaar geleden ook vijf jonge meisjes rond deze gevaarlijke kliffen verdwenen. Het verhaal gaat dat het met de legende van ‘de Hongerige Man’ te maken heeft.

Er wordt één meisje terug gevonden onder aan de klif, blootvoets, haar schoenen – met de veters gestrikt – boven vlak bij de rand! Men vreest voor het leven van de andere meisjes! Is ‘de Hongerige Man’ echt? Of is er een andere verklaring?

Rechercheur Con Badenhorst onderzoekt deze zaak maar hij lijkt wel tegengewerkt te worden door lokale collega’s. Als buitenstaander – hij werkte niet eerder in dit team – heeft hij al snel door dat er sprake is van corruptie; hoe kan hij zijn onderzoek zonder problemen voortzetten als hij op meerdere fronten tegengewerkt wordt?

Jordan Murphy, de vader van één van de vermiste meisjes, is al snel de hoofdverdachte, maar Con Badenhorst ontdekt dat deze plaats en zijn inwoners een vat vol geheimen bevat. Aan Con de taak deze te ontwarren…

Soms heb je dat. Je pakt een boek op, leest een paar bladzijden en je weet het: dit boek gaat weer veel leesplezier opleveren! En dat klopte!  ‘De vermiste meisjes’ is echt een heerlijk boek om te lezen! Het verhaal had werkelijk alles! Door het hele boek heen was de spanning voelbaar. De personages voelden echt! Ze hadden meerdere gedaantes, niet alleen maar goed of alleen maar slecht. Er ontstaat dan ook op een natuurlijke manier een vriendschap tussen twee mensen die normaal gesproken niet snel zou ontstaan. Het verhaal legt tevens bloot hoe het er onder tieners toe kan gaan. Kliekjes van tieners met leiders en volgers. Hoe Social Media van invloed kan zijn maar ook, misschien wel vooral, wat groepsdruk voor gevolgen kan hebben. Traumatische gebeurtenissen in het verleden en de inpact daarvan op een mens. En dan moeten we aan dit rijtje nog twee dingen toevoegen: beïnvloeding en macht! Het is allemaal verweven in dit boek!

#DEBUUT! Debuut? JA ECHT! Dit belooft nog wat! Kyle Perry is een naam om te onthouden, houd zijn boeken in de gaten! #MUSTREAD!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel