Blogtour·Boekentips·Jeugdboek·kinderboek·Recensie van Elsa·Recensies

Hamley op pompoen jacht – Sandra J. Paul #Blogtour “Ik lees met heel veel plezier de avonturen van Hamley en geniet met elk verhaal opnieuw van haar fratsen.”

Hamley op pompoen jacht – Sandra J. Paul

“Een karakter waarvan je als lezer zijnde alleen maar kan houden.”

Auteur(s) : Sandra J. Paul

Uitgeverij : Hamley Books

ISBN : 9789463967990

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover  

Aantal pagina’s : 99

Verschijningsdatum : augustus 2021

Serie : Hamley 2

Achterflap

Het is een bijzondere nacht. Halloween wordt die genoemd, de enige nacht waarin dieren en pompoenen elkaar begrijpen. Hamley trekt er alleen op uit en stuit op een eenzame en droevige pompoen, die haar vertelt dat hij zijn beste vriend is kwijtgeraakt. Hamley besluit om te helpen.

Vanaf 7 jaar

Mijn leeservaring

Net als met het eerste deel ziet ook het tweede boekje in de Hamley reeks er super schattig uit. De hardcover omslag toont in het midden de kleine zwartharige Hamley met haar knalgroene oogjes bovenop een oranje Halloween pompoen. Op de achtergrond onder andere een volle maan en de rest van het donkere kleurenpallet maakt de afbeelding compleet. Het boekje is opvallend door de omslag en roept bij mij gelijk de wil op om het verhaal te gaan lezen.

“De pompoen ziet er griezelig en spookachtig uit.”

Ook aan de binnenzijde is het boekje weer fantastisch vormgegeven. De prachtige illustraties dragen bij aan het voorstellingsvermogen en verhogen het leesplezier.  Het lettertype is duidelijk leesbaar en de hoofdstuk indeling begeleid de lezer op een heldere manier door het verhaal heen. Hiermee is het tevens gemakkelijk voorlezen omdat je zo weet waar je gebleven bent en er automatisch natuurlijke pauze momenten in het verhaal te vinden zijn.

“Waar ze ook kijkt, er is niemand te zien. Geen mens, geen dier, geen levende ziel.”

Het avontuur dat Hamley nu weer meemaakt is spannend en bijzonder. Vermakelijk door de grappige momenten en liefdevol door de levenslessen van haar moeder, haar vriend B-boy en andere personages. Het kleine katje is eigenwijs en nieuwsgierig. Maar ook zeker slim en bedachtzaam. Een karakter waarvan je als lezer zijnde alleen maar kan houden. De mede personages blinken uit in hun verscheidenheid en eigenzinnige persoonlijkheden. Met z’n allen zorgen ze weer voor een verrassend, boeiend verhaal wat origineel aanvoelt.

“Ze maakt kabaal voor tien, en plots staat hij voor haar, met een muis in zijn bek.”

De schrijfstijl leest vlot. Korte zinnen waarvan de bedoeling gelijk begrijpelijk is. Simpele bewoording waardoor de inhoudt helder overkomt voor iedere lezer, jong of oud. Daarbij is Hamley zelf nog een jong katje en vraagt ze in het verhaal regelmatig om verduidelijking.

“Hamley valt van pure verbazing van haar vuilnisbak.”

Ik lees met heel veel plezier de avonturen van Hamley en geniet met elk verhaal opnieuw van haar fratsen. Die ik overigens prima kan rijmen met alle kattenkwaad die ik zelf bij kittens heb meegemaakt. De reeks is een heerlijk vrolijke aanrader voor jonge kinderen om zelf te lezen of voor hun voorlezers (al dan niet een ouder) om samen met hen te lezen.            

Lieve leesgroet, Elsa.