Recensies van Moon·Roman

Ik vergeet je niet – Gillian King “Je geniet van alle facetten van deze Feelgood, een aanrader voor de liefhebbers van een mooi verhaal met diepgang, vol emotie en gevoel. Ik ben fan”

Ik vergeet je niet – Gillian King

“En dan sluit je deze heerlijke Feelgoodroman en raakt een verdwaalde traan de achterflap van het boek. Geraakt door de personages en de emoties die zij met zich mee dragen, genieten!”

  • Auteur: Gillian King
  • Uitgeverij: Harper Collins
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402707113 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 304 pagina’s

Gillian King is een grote naam in het Feelgood-genre, haar chicklit `s gooien hoge ogen bij liefhebbers van een heerlijk romantisch verhaal. Dit maakt mij heel nieuwsgierig het is mijn eerste kennismaking met de Nederlandse Gillian King en al snel nadat ik gestart ben, kan ik helemaal begrijpen waarom deze boeken zo worden omarmd. Wat een heerlijk vlotte schrijfstijl, je kunt je helemaal onderdompelen in de romantische perikelen van de hoofdpersonages

Wanneer je grote zus de ideale dochter, de ideale vriendin en het ideale liefje is, zal je jezelf snel minder voelen als haar. Het gevoel dat je tegen haar op moet boksen, dit heeft Maddy maar zelfs veertien jaar na het overlijden van haar zus, Elisa, heeft Maddy dit gevoel nog steeds. Wanneer zij Frenkie weer ontmoet, blijft zij het idee hebben dat haar zus tussen hen in staat. Lukt het Maddy om het verleden daar te laten waar het hoort, of blijft haar zus een stempel op haar leven drukken?

Je hebt soms van die boeken die je vanaf het begin meeslepen en iets in je raken terwijl je aan het lezen bent, de schrijfstijl van King heeft deze kracht. Zij weet iets te raken in de lezer waardoor je blijft lezen en je je als vanzelf vereenzelvigt met de personages, voeg daaraan toe dat het beeldend ook helemaal vanzelf gaat en je kunt niet anders toegeven dat je een pareltje in handen hebt. Het is na het lezen begrijpelijk dat zij met haar eerdere boek “Ik mis je” Chicklit van het jaar was. Deze auteur verdient de aandacht van het lezend publiek, ze beschrijft de emoties van de karakters vol verbeelding en overtuiging, waardoor je je helemaal kunt verliezen in het verhaal.

Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met King , maar zeker niet de laatste!  Je geniet van alle facetten van deze Feelgood, een aanrader voor de liefhebbers van een mooi verhaal met diepgang, vol emotie en gevoel. Ik ben fan

Lieve leesgroet Moon Kager