Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Gegijzeld – Clare Mackintosh “Wat een heerlijke thriller! Ik wist niet dat er in één boek zoveel misstanden aan de kaak konden worden gesteld zonder dat dit ‘too much’ wordt !”

Clare Mackintosh – Gegijzeld.

Je verbergen in het volle zicht! Dat is zeker een manier en best een handige!  #Mustread!

  • AuteurClare Mackintosh
  • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2021
  • 9789026154973
  • Paperback 
  • 416 pagina’s

Recensie

We maken kennis met Mina die getrouwd is en samen met haar man een dochtertje heeft geadopteerd. Dat een kind adopteren niet altijd over rozen gaat snappen Mina en haar man intussen als geen ander. Wat Mina erger dwars zit is dat ze haar man kennelijk niet meer kan vertrouwen.

Terwijl ze eigenlijk beter bij haar dochtertje kan blijven heeft Mina behoefte aan tijd voor zichzelf en ze besluit te ruilen met een collega en de lange vlucht van Londen naar Sydney ‘over te nemen’ van haar collega die liever rond kerst thuis blijft. Dat ze van deze beslissing grote spijt gaat krijgen weet ze dan nog niet! Daar komt ze hoog in de lucht achter als de gezondheid van haar dochter inzet wordt van een stel kapers! Mina krijgt namelijk een briefje in handen gespeeld waarop de tekst duidelijk maakt dat ze zal moeten meewerken om te zorgen dat haar dochtertje blijft leven. Ze staat in dubio, natuurlijk wil ze de levens van anderen niet in gevaar brengen; maar ze kan toch niet anders dan kiezen voor haar dochtertje? Natuurlijk met alle gevolgen van dien!

Het verhaal zit duidelijk in elkaar: we krijgen een goed beeld van Mina, haar dochtertje en haar man. En vooral ook de problemen waar ze mee worstelen. Er komen grote scheuren in hun relatie en we komen er niet meteen achter waarom precies. Dat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben blijkt wel. Mina ontvlucht haar gezin tijdelijk door met deze lange nonstop vlucht mee te gaan.

Verder worden er meerdere passagiers van deze vlucht voorgesteld, met wat achtergrond gegevens en redenen waarom ze deze vlucht hebben geboekt, bij de meesten worden ook de namen gegeven. Maar niet altijd! Er is één passagier die niet met naam genoemd wordt en dat is natuurlijk niet zonder reden!

Het boek wordt in een lekker vaartje geschreven en vooral ook gelezen. De hoeveelheid personages, passagiers, levert geen enkel probleem op. Het is eenvoudig om al je radartjes scherp te houden (zelfs in de vakantie modus waarin ik zit).

“Je verbergen in het volle zicht!” is natuurlijk een zin in een thriller waarbij elk alarm bij elke thriller fan afgaat, zo ook bij mij natuurlijk! Maar ik was juist even bang dat het teveel in het zicht was!! Bedacht me dat het wel jammer was dat het plot al zo snel weggegeven werd. Niets was minder waar…. Al leek dat heel lang niet het geval! Je zou bijna vergeten wat “in het zicht was verborgen” zolang duurt het voordat je dit puzzelstukje op de juiste plaats krijgt. Oké denk je dan, ik had gelijk! Ja, gefeliciteerd dat heb je….  Maar dan komt er toch nog een subplotje aan als staartje van het verhaal! SMULLEN TOT HET EINDE! Ik zeg het maar! Ofwel Mustread!!!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel