Recensies·Recensies van Moon·YA Mustreads or Not?·Young Adult

Alias “Het laatste uur”- Eva Burgers “Deel één van een veelbelovende serie….. dit smaakt naar meer!”

Alias “Het laatste uur”- Eva Burgers

“Dit belooft wat, deze serie is een aanrader voor alle leeftijden….”

  • Auteur: Eva Burgers
  • Uitgeverij; PepperBooks
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020608878 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 200 pagina’s

Er wordt een jonge vrouw gevonden in de Paleistuin in Den Haag, het team van Alias wordt in gezet om de moord op de studente op te lossen. Al snel heeft het team een idee wie de dader is, maar gaat het niet te gemakkelijk? Is de puzzel niet al opgelost voor dat de stukjes zijn neergelegd? Julia heeft haar vraagtekens en legt zich niet zomaar neer bij de conclusie van haar team en gaat op onderzoek uit

“Vind jij ook dat ik te veel mijn eigen plan trek? vroeg ik aan Tom Hij glimlachte. O zeker, maar dat doen we allemaal. We zijn enthousiast en willen zaken oplossen. Soms moet je creatief zijn om informatie te vinden”

Eva Burgers is van oorsprong zelf rechercheur geweest dit gecombineerd met haar ervaring als journalist, weet ze waarover ze schrijft, dit maakt het voor de lezer dan ook realistisch en geloofwaardig. Met het rechercheteam Alias zet zij een ideale basis neer voor de start van een lekker weg lezende thrillerserie, een beetje als Baantjer maar dan in Den Haag. Alias heeft een heerlijke leesflow en is een echte whodunnit, samen met het team beleef je als lezer het onderzoek mee.  Het laatste uur is het eerste deel in de serie, welke door de prettige schrijfstijl van Eva Burgers al snel naar meer smaakt.

De intrigerende karakter Julia, is een echte hoofdkarakter met de bijbehorende karaktertrekken, eigenwijs, eigengereid en heeft ook de nodige persoonlijke perikelen, ideaal dus voor een misdaadrechercheur. Ze bijt zich vast en laat pas los wanneer zij denkt dat de zaak is opgelost zo ook in Het laatste uur, na het lezen van het eerste deel krijg je een sneakpreview van deel twee, slimme zet!  Want met zo`n trekkend tipje van de sluier kijk je waarschijnlijk reikhalzend uit naar het volgende deel.

Alias, heeft weinig introductie nodig het belooft een hele fijne serie te worden met een aantrekkelijk team karakters, interessante verhaallijnen en een toegankelijke leesflow. Kortom heerlijk leesvoer voor de lezers die wel van spanning houden. Voor mij een dikke Go, ik kijk uit naar deel twee hopelijk hoeven we niet lang te wachten want Eva Burgers heeft mij al lekker gemaakt met de korte preview

Lieve leesgroet Moon Kager