Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De nachtdienst – Esther Verhoef “Prachtige cover, mooie personages, heerlijk verhaal! ”

Esther Verhoef – De nachtdienst.

Emma is dierenarts, opgeleid om dieren te genezen en te opereren waar nodig! Als je je opleiding start bedenk je niet dat er een moment komt dat je ook een mens zal moeten opereren!  

  • AuteurEsther Verhoef
  • Uitgever: Prometheus Amsterdam
  • Nederlands 
  • 1e druk: juli 2021
  • Paperback 
  • 9789044643589
  • 390 pagina’s

Recensie

Dierenarts Emma van Eerd is net gestart in een voor haar nieuwe dierenartsenpraktijk. Ze had het geluk boven de praktijk te mogen wonen met haar veertienjarige dochter Vegas. Emma heeft haar draai al snel gevonden zowel in de praktijk als in haar woning, op een prachtig plekje in het bos. Al denkt haar dochter er duidelijk anders over, die had liever meer in de bewoonde wereld blijven wonen, dichter bij haar school en vrienden!

Als Emma tijdens een nachtdienst gedwongen wordt door twee gemaskerde mannen om een derde, zwaar gewonde, man te opereren, is ook het plezier dat Emma ondervond op die plek in het bos ver te zoeken. Ze moet natuurlijk haar mond houden en dat is ze ook zeker van plan.

Emma die geregeld worstelt met het pubergedrag van Vegas denkt toch dat alles zo’n vaart niet zal lopen. Maar als Vegas vervolgens opgepakt wordt door de politie blijkt dat Emma en haar dochter nog lang niet af zijn van de problemen. Emma is bang voor zichzelf, maar vooral voor haar dochter.

Als Vegas druk uitoefent op haar moeder om eindelijk te vertellen wie nu haar vader is zwicht Emma en brengt de twee in contact met elkaar. Het weerzien met Vegas vader valt alles behalve tegen en Emma blijkt toch nog gevoelens te hebben voor haar ex. Hij schijnt zijn leven gebeterd te hebben, maar is dat ook zo? Uit welke hoek komt het gevaar eigenlijk?

De cover van het boek is prachtig! Een zwarte kat die je met één fel geelgekleurd oog met een duistere blik aankijkt! En voor de titel van het boek zijn de schakeringen geel van het oog gebruikt, heel fraai gedaan! Met dito mooie boekenlegger! Altijd fijn.

Ik kan erg blij worden van een mooie cover, maar de inhoud blijft het belangrijkste natuurlijk.  Het is dubbel genieten als het verhaal net zo mooi is als de cover!

Ik lees de boeken van Esther Verhoef graag, door haar prettige schrijfstijl, vlot, gedegen en zonder losse eindjes! Ook van De nachtdienst heb ik genoten, mooie en geloofwaardige personages, ongecompliceerd en duidelijk geschreven. Gedoseerde spanning en heerlijk leesbaar!  Wanneer komt je volgende boek uit Esther?

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel