Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Vervlogen – Marijke Verhoeven “Verhoeven is een auteur die je niet mag missen”

Vervlogen – Marijke Verhoeven

“Een idyllische thriller kan dat? Verhoeven weet een mooie omgeving ijselijk spannend te maken, voor een echte thriller fan de kers op de taart”

  • Auteur: Marijke Verhoeven
  • Uitgeverij: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461095220 
  • Druk: 1 
  • juli 2021 
  • 300 pagina’s

Marijke Verhoeven heeft een prominent plaatsje in mijn boekenkast, haar boeken zijn nimmer teleurstellend en bezitten een lekkere spanning maar ook romantiek, een ideale vrouwenthrillerschrijfster. Vervlogen is inmiddels alweer haar achtste thriller, een schrijfster die eigenlijk niet mag ontbreken in je lijst van favoriete schrijfsters. Heb je nog geen kennis gemaakt met de Groningse auteur? Wie weet kan ik je overhalen om een boek van haar op te pakken…

“Februari 2018, Kasper zeg tegen Claire van Klinken dat het me spijt”

Zeventwintig jaar na het verdwijnen van haar zus reist Claire weer af naar Epen, de plak waar haar zes jaar oudere zus Eleanor verdween tijdens een vakantie. De verdwijning van haar zus heeft het leven van Claire flink beïnvloed, heeft zij het ooit een plek gegeven? Wanneer zij bericht krijgt dat er een briefje is gevonden met een excuus, laat ze alles uit haar handen vallen en reist af naar daar waar het allemaal begon!

“En sinds mijn vader is overleden, voelt het….. alsof het nog belangrijker is dat ze gevonden wordt.”

Dat Marijke Verhoeven thrillers kan schrijven heeft zij inmiddels wel bewezen, wanneer je Vervlogen op pakt en je leest de proloog kun je niet anders doen dan enthousiast worden, een spannend trekkende korte inleiding voor een verhaal dat veelbelovend begint. Deze veelbelovendheid komt uit, Vervlogen is spannend, ongrijpbaar, en niet weg te leggen. De vlotte schrijfstijl van Verhoeven zorgt ervoor dat je in een heerlijke leesflow komt, welke je pas loslaat bij de laatste woorden van het verhaal. De Zuid Limburgse sfeer is prettig neergezet door Marijke, je leest het verhaal in het heden, de zoektocht naar de waarheid achter de vermissing van Claire haar zus, en ook dwaal je af naar 1991 het jaar waarin Eleanor verdween. De zoektocht en de vakantie van voorheen wordt door Verhoeven beeldend weergegeven, het kost de lezer  geen moeite om zich het verhaal voor te stellen, in elk hoofdstuk wordt een puzzelstukje van de zoektocht vrijgegeven, op een heerlijk trekkende manier wordt het totale plaatje duidelijk. Een psychologisch spel tussen lezer en auteur, met krachtige karakters die allen hun eigen agenda lijken te hebben. Ongrijpbaar en vol verrassingen.

Vervlogen is een spannende psychologische thriller, een verhaal dat als vanzelf op je netvlies verschijnt, waarbij stoppen niet mogelijk lijkt want je wilt weten hoe de pakkende proloog terugkeert in het verhaal. Verhoeven weet de lezer het verhaal in te trekken met haar heerlijke schrijfstijl, de interessante afwisseling van de hoofdstukken en de wisselende tijdslijn. Een spannende thriller waar je van begin tot eind geboeid blijft lezen, een heerlijke Mustread. Verhoeven is een auteur die je niet mag missen.

Lieve Leesgroet Moon Kager