Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De stille vriend – Charlie Gallagher  “Bij een kat en muis spel wil je liever de kat zijn, maar soms worden de rollen omgedraaid en de spelregels gewijzigd!”

Charlie Gallagher – De stille vriend.

De één heeft een hele schare aan vrienden, de ander slechts een paar vrienden, maar één ding mag duidelijk zijn: deze vriend kan je missen als kiespijn!  

  • AuteurCharlie Gallagher
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • 1e druk: juli 2021
  • Paperback 
  • 9789402708325
  • 432 pagina’s

Recensie

Danny Evans is aan de drank geraakt en het huis uitgezet door zijn vrouw Sharon. De reden van dit overmatige drank gebruik en het feit dat hij uit huis is gezet heeft te maken met hun dochter Calli die in coma ligt na een zelfmoordpoging. Ze vragen zich allebei af waarom Calli een einde aan haar leven geprobeerd heeft te maken maar gaan beiden heel verschillend om met deze pijn. Sharon probeert zo goed als het kan door te gaan en er te zijn voor haar dochter. Danny heeft er heel veel moeite mee en verdrinkt zijn verdriet voornamelijk aan de bar van het hotel waar hij zolang zijn intrek heeft genomen.

Als Danny wordt benaderd door een vriendelijke man die zegt te weten wie er schuldig is aan de zelfmoordpoging van Calli wordt Danny toch wel nieuwsgierig. Al heeft hij zeker ook zo zijn twijfels. Als hij echter één stap zet op het pad richting ‘dader’ kan hij niet meer terug! De stille vriend heeft Danny gemanupileerd en daar kwam hij te laat achter! Waarom heeft deze zogenaamde vriend zich aangemeld om Danny informatie te verschaffen die de politie kennelijk niet heeft? Had hij dit soort vragen maar gehad voordat hij zich in de val van deze vriend liet lopen. Nu is hij onderdeel geworden van een gruwelijk kat en muis spel, waarin hij zelf van kat in muis verandert zonder dat hij hier iets aan lijkt te kunnen doen! En laat je een kat los op een muis….dan weet je wat er  te gebeuren staat!

Joel Norris is de rechercheur die twee moordzaken binnen een paar dagen op zijn bordje krijgt. De zaken zijn hem toegeschoven door commissaris Debbie Marsen, het is zijn kans om promotie te maken….of het te verprutsen! Het is hem snel duidelijk dat er verband is tussen deze twee zaken, maar gaat het hem lukken de dader te vinden?

Online grooming, zelfmoord, lugubere moorden, het zijn geen ingrediënten voor een feelgood roman en dat is het dan ook zeker niet! Dat is natuurlijk ook nooit de bedoeling geweest van Charlie Gallacher! Hij heeft jarenlang als politieman gewerkt in diverse functies waaronder rechercheur Zware Criminaliteit. Ik kan me voorstellen dat deze functie veel inspiratie heeft opgeleverd. Ik heb De stille vriend met plezier gelezen. Maar ik miste bij mezelf wel wat gevoel voor de personages, die kwamen voor mij iets te weinig ‘tot leven’. Toch ben ik blij dat we nog meer gaan ‘horen’ van rechercheur Joel Norris en het vervolg wil ik dan ook zeker gaan lezen!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel