Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

Dragon Bond – Ursula Visser “Ik wil het verhaal niet opzij leggen en neem met een zucht afstand van het boek als ik ‘m dichtsla.”

Dragon Bond – Ursula Visser

“Want wat is dit toch een fantastisch verhaal wat alleen maar beter lijkt te worden met elk deel dat toegevoegd wordt.”

Auteur(s) : Ursula Visser

Uitgeverij : PeruBo Publishing

ISBN :  9789492702210

Taal : Engels

Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 357

Verschijningsdatum : 1 oktober 2021

Serie : The Dragon Queen (4)

Achterflap

‘In the light of hindsight, so much becomes clear.’

With Wulan as her new home, Mara struggles more than ever with the choices she has to make. Recent events have influenced her mood, and she is spiralling into a self-inflicted solitary existence, pushing even her inner-dragon away. How long will she manage to continue like this, and will her beast be kept dormant?

In Castle Panadyr, the Lord-Magister readjusts to the new location, but his pleasure of this unexpected freedom is short-lived; visitors have found their way into Panadyr and as he gets to know them, disturbing visions tell him of an event that ties them all together.

In the former realm of Queen Leyana, secrets bubble to the surface, and meddling with them will infuriate those who have carefully built their power. They will not release their grip on what they gained so easily, and what follows will affect the balance – all the way up to the new Chief of Wulan.

Mijn leeservaring

Altijd kijk ik uit naar een nieuw verhaal van Ursula Visser en zeker de boeken van ‘The Dragon Queen’ zijn van harte welkom bij mij. Dol ben ik op de verhalen waarin draken een hoofdrol vertolken en Mara als hoofdpersonage, ze behoort toch wel tot de ultieme power vrouw als je het mij vraagt.

De cover van het boek vind ik perfect passen bij het inhoudelijke verhaal. Een bergachtige landschap, draken vliegend in de lucht en stoer vrouwelijk personage inclusief zwaard in haar ene hand bovenop een rots andere hand uitreikend naar de draken. De goudkleurige titel springt in het oog en in bijpassende kleuren bij de achtergrond de serie titel en auteursnaam. Mooi compleet plaatje met sierlijke geïllustreerde af kadering. De tekst op de achterzijde is goed leesbaar op de donkere achtergrond en zo is het een boek wat ik gelijk open wil slaan om te gaan lezen.

“The lanterns on the carriage squeaked, moving left  to right, plumes of the horses’ breath drifted into the light source.” 

De Engelstalige zinnen neem ik vanaf het begin gemakkelijk in mij op, de bewoording verloopt soepel en ik geniet van de fijne zinsopbouw. Ergens heb ik het gevoel dat de schrijfster in dit deel van ‘The Dragon Queen series’ de Engelse schrijftaal nog meer machtig is en het verhaal an sich lijkt in zijn geheel volwassener geworden. Dit laatste kan ook komen omdat het hoofdpersonage Mara zoveel meegemaakt heeft en inmiddels nog meer in haar persoonlijkheid ontwikkeld is. In het boek is de hoofdstuk opmaak prettig verdeeld en tevens vind ik de illustratie boven elk hoofdstuk nummer een mooie toevoeging.

“Her fingers traced her scars, as she watched a flock of birds fly through the sky.”

De tekst spreekt tot mijn verbeelding en ik kan me zo probleemloos een visuele voorstelling maken. Het verhaal vertoont zich zo in gedachte door de manier waarop Ursula bepaalde omgevingen, personages, spannende momenten en nog veel meer omschrijft. Daarbij speelt ook mijn gevoel op tijdens het lezen en leef ik volop mee met alles wat Mara meemaakt en bij wat andere karakters van belang voor hun kiezen krijgen.

“Another piece of the puzzle had fallen into place.”

Deze keer krijg je als lezer ook veel meer inzicht in andere belangrijke personages van het verhaal. Sommige speelde eerder een grote rol en andere zijn nieuw. Sommige blijven en sommige verdwijnen. Aan een aantal hecht ik mij en voor andere wordt je als lezer bang. Hierdoor wordt het complexer qua verhaallijnen en gaat het geheel nog meer richting het genre Fantasy terwijl het dat al is. Maar ik bedoel misschien meer richting High Fantasy, alhoewel dat geen goede vergelijking is. Daarvoor is deze serie veel toegankelijker om te lezen. Het maakt niet, je krijgt in ieder geval meer over de wereld te lezen waarin alles zich gedurende de voorgaande boeken heeft afgespeeld.

“He found some paper in the drawer, and the quill still had a sharp point. Soon he scribbled away.”

Inhoudelijk vind ik het verhaal constant spannend terwijl het tempo voor mijn gevoel lager ligt dan in boek 1 tot en met 3. Dit komt doordat er meer politiek, ethiek, intriges en gevaarlijk spel bij komt kijken. Naast de spanning is het mee ontdekken en wachten totdat er meer duidelijk wordt voor de hoofdpersonages. Hierdoor blijf ik geboeid en lees ik geïntrigeerd door. Ik wil het verhaal niet opzij leggen en neem met een zucht afstand van het boek als ik ‘m dichtsla. Humoristische omschrijvingen verrassen mij soms net als regelmatig de cliffhangers aan het eind van de hoofdstukken. De plottwist brengt een nieuw avontuur aan het licht wat niet meer in dit boek zal uitweiden. Ergens geeft dat me troost wanneer ik de laatste pagina gelezen heb, dat het verhaal nog veel verder zal gaan in een volgend deel.

“There was a distinctive smell coming front he stables. Goats bleated their hearts out.”  

Ook al voelde dit vierde deel anders aan dan de drie voorgaande delen kan ik je zeker aan raden om ‘Dragon Bond’ te lezen. Want wat is dit toch een fantastisch verhaal wat alleen maar beter lijkt te worden met elk deel dat toegevoegd wordt. Ik heb wederom ontzettend genoten en kan niet wachten om verder op ontdekkingstocht te gaan in de wereld waar draken zo van belang zijn. Ursula neem je tijd maar uh schiet wel een beetje op 😉           

Lieve leesgroet, Elsa.

Een gedachte over “Dragon Bond – Ursula Visser “Ik wil het verhaal niet opzij leggen en neem met een zucht afstand van het boek als ik ‘m dichtsla.”

Reacties zijn gesloten.