Recensies·Recensies van Moon·Roman

Corinnes toekomst-Paula Stern. Romantiek, Historie en Leesgenot

Corinnes toekomst  – Paula Stern

“Voor de liefhebbers van de weeshuis serie van Anne Jacobs een echte aanrader”

  • Auteur: Paula Stern
  • Uitgeverij Harper Colins
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402708226 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 272 pagina’s

Twee kapiteins op één schip is vaak geen goede zet, zo ook bij Corinne Ahrensberg en haar broer Alexander, wanneer zij de taken van hun vader, die getroffen is door een beroerte op zich moeten nemen. Alexander houdt zich vast aan de strategie van hun vader, maar Corinne ziet kansen en wil haar liefde voor koffie uitbreiden. Wanneer Corinne op zolder het dagboek van haar grootvader en oprichter van het koffie imperium vindt, weet zij dat zij de zelfde liefde voor koffie met haar grootvader deelt. Dit zet haar op het juiste spoor, en dit spoor leidt naar vele mooie ervaringen.

“Sommige mensen hebben een zesde zintuig, een goede koffie brander heeft een speciaal koffie zintuig. En dat heb jij, Corinne, dat is duidelijk. Je bent een waardige erfgename van de Ahrensberg-dynastie! Zei hij grinnikend”

Paula Stern schrijft met Corinnes toekomst het eerste deel van de koffietrilogie, een verhaal waarin de liefde voor koffie, geschiedenis en intrigerende karakters worden uitgewerkt tot een heerlijke roman. Je leest vanuit het heden en het verleden, de moeilijke tijd van opa Eberhard, tijdens en net na de oorlog, de begin stappen in het koffie imperium, ook kleindochter Corinne verliest haar hart aan koffie en gaat de strijd met haar broer aan om haar droom te verwezenlijken, Stern vertelt je dit beeldend en vol overtuiging, je waant je even helemaal in andere sferen, en de koffiebonen kun je bijna ruiken vanuit je luie stoel.

Romantiek, Historie en Leesgenot

Paula Stern heeft een toegankelijke en prettige schrijfstijl, ze weet  een duidelijk beeld over te brengen aan de lezer, inleven kost totaal geen moeite en de karakters wakkeren je empathische vermogen aan. Er zijn een aantal aspecten die het boek meerwaarde geven, sowieso de verhaallijn zelf waarbij je met de personages meegroeit en meeleeft, de geschiedenis van het koffie imperium en het ontstaan ervan, maar ook weet Stern op een aantrekkelijke manier de sfeer van de oorlogsjaren neer te zetten, zelfs ik heb er van genoten, niet te nadrukkelijk aanwezig maar met de juiste hoeveelheid krijg je als lezer een indrukwekkend beeld van het leven in en na de oorlog.

Deze koffietrilogie kun je vergelijken met de boeken van Anne Jacobs, weer een Duitse aanrader dus voor liefhebbers van een roman met een gevoelige en historische lading.

Lieve Leesgroet Moon Kager