Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Winternacht – Linda Jansma  “Met Winternacht weet Linda Jansma mij ijskoud in te pakken! Wat een heerlijke thriller! Klein maar fijn!”

Linda Jansma – Winternacht.

Deze Winternacht woedt er een sneeuwstorm en een gure ijzige wind strooit ons sneeuw in de ogen, waardoor we niet goed om ons heen kunnen kijken!

  • Auteur: Linda Jansma
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2021
  • E-Pub
  • 9789461096296
  • 74 pagina’s

Tamar vertrekt samen met haar vriend Auke, zoals elk jaar, naar een pension midden in de bossen van Beieren met rondom hoge bergen en voor de deur een groot meer. Dat meer is nu bevroren, en dat is precies de reden dat Auke daar heel graag heen gaat. Elk jaar wordt er een schaatswedstrijd georganiseerd en Auke wil die nu eindelijk eens winnen! Daarvoor traint hij dagelijks en Tamar voelt zich soms wat verwaarloosd en ontevreden.

Wanneer Tamar de bekende thriller auteur Han van Soest tegen het lijf loopt, die in hetzelfde pension verblijft trekken ze geregeld samen op.  Zowel aangenaam voor Tamar als voor Han, die beiden zo niet te veel alleen zitten.

Totdat er plots een dode valt. De vraag is of dit een ongeluk is of een moord. Eigenlijk lijkt er geen enkele reden te zijn voor moord, maar is dat ook zo?

Auke blijft gefocust op het trainen en Tamar gaat op onderzoek uit samen met Han. Han is een goede observator, iets wat hij ook gebruikt voor het schrijven van zijn thrillers. Tamar komt tot de conclusie dat Auke zich vreemd gedraagt, maar ook Scot doet raar. Er gebeuren vreemde dingen en Tamar wil weten hoe het zit, maar of dit wel goed af gaat lopen?

Wederom een kortverhaal; spannend van het begin tot het einde! Vanaf bladzijde één kom je in een leesflow, en hoe fijn is dat, je komt er pas uit als het verhaal is afgerond! Vergis je niet hoor, ik vind het heerlijk om een dikke spannende pil te lezen. Maar wat ik niet verwacht had, dat het zo leuk is om juist ook korte spannende verhalen te lezen. Moet je dit dan een thrillertje noemen? Nee, dat zou ik niet doen. Het zou de indruk kunnen wekken dat het niet zo veel voorstelt als een gewone thriller, maar dat is ZEKER NIET WAAR! Een overheerlijk klein toetje is niet minder lekker dan een grote, het is alleen eerder op!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman