Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Onfortuinlijk koekje – Marja West  “Voor Alice was dit een onfortuinlijk koekje misschien, voor mij zeker NIET! Ik heb genoten: een vette aanrader! ”

Marja West – Onfortuinlijk koekje.

Drie spannende verhalen van De Verhalenfabriek gelezen intussen, ik heb van alle drie genoten! Ik raad iedereen aan probeer het eens! Ook als je nooit leest, of als je weinig tijd hebt. Dit wil je lezen en hier wil je tijd voor maken!

  • Auteur: Marja West
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2021
  • E-Pub
  • 9789461096289 
  • 53 pagina’s

Het is tweede kerstdag en Alice en haar man dineren met vrienden bij een Chinees sterrenrestaurant, genaamd Ming. Na de smakelijke maaltijd krijgen ze allemaal een Fortune Cookie, alleen bij Alice staat er iets vreemds op: 11 12 14 HELP_ Francien Rademaeker. Niemand, behalve Alice, neemt deze boodschap serieus. Als ze ermee naar de eigenaar van het restaurant gaat lijkt hij geïrriteerd, hij verfrommelt het briefje en loopt naar achteren voor een nieuw Cookie. Alice grist voordat hij terugkomt snel het berichtje uit de prullenbak. Ze neemt het nieuwe Cookie aan en druipt af. Thuis gekomen laat het haar niet los en ze besluit op onderzoek uit te gaan! Maar is dit slim en gaat dit wel goed aflopen?

Eerst wordt Alice geïntroduceerd en wel op een wijze dat je direct doorkrijgt wat voor vlees je in de kuip hebt. Tijdens het etentje ervaar je het gemak waarmee vrienden met elkaar omgaan en wat er kan spelen als er een nieuwe eend in de bijt aanwezig is. Dit alles is maar een korte voorbereiding op een heerlijk spannend verhaal! Wat ik extra knap vind is dat ik gaandeweg nergens het gevoel kreeg dat iets vergezocht was, wat best lastig kan zijn bij een kortverhaal, je hebt tenslotte geen tijd voor lange uitweidingen! Vakkundig gedaan!

Ik heb drie korte verhalen van De Verhalenfabriek achter elkaar gelezen! Ik zou er eerst maar twee doen, maar het beviel zo goed, en ik wilde ook niemand ‘discrimineren’ en gaf dus aan ook Onfortuinlijk koekje van Marja West te willen lezen. Daar heb ik zeker geen spijt van gekregen! Wat een heerlijk spannend verhaal is dit zeg!

Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder een boek gelezen van Marja West (sorry!), maar Marja ik heb je nu in het vizier hoor! Wat ik ook erg leuk vond was dat het verhaal zich deels in Haarlem afspeelt, dat is als Haarlemse Mug toch altijd leuk! Al heeft dat niets te maken met de kwaliteit van een verhaal natuurlijk! Dit was gewoon echt goed! Ik heb het met groot genoegen gelezen en zeg: #dikke aanrader, een Onfortuinlijk koekje om te verslinden!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman

Een gedachte over “Onfortuinlijk koekje – Marja West  “Voor Alice was dit een onfortuinlijk koekje misschien, voor mij zeker NIET! Ik heb genoten: een vette aanrader! ”

Reacties zijn gesloten.